Sosyal Medya

Ekonomi

ABD marihuanaya 40 milyar dolar harcadı

ABD'deki uyuşturucu kullanımı alışkanlıkları son on yılda değişiklik gösterdi. Kokain tüketimi yarıya düşerken, marihuana için 40 milyar dolar harcandı



ABD'deki uyuÅŸturucu pazarına yönelik bir rapor yayınlandı. Raporda ABD'deki uyuÅŸturucu kullanımı alışkanlıkları ve kullanılan uyuÅŸturucu çeÅŸitleri ele alınıyor. Bu rapora göre, ABD'de son 10 yılda kokain kullanımı yarı yarıya azalırken uyuÅŸturucu hap ve diÄŸer uyuÅŸturucu türlerinde artış olduÄŸu gözlendi. DiÄŸer taraftan marijuanna/esrar için harcanan paranın 40 milyar doların üzerinde olduÄŸu kaydedildi. 

ABD yönetimi, Rand isimli araÅŸtırma kuruluÅŸundan ülkedeki uyuÅŸturucu pazarı ve uyuÅŸturucu kullanım alışkanlıklarına yönelik bir çalışma yapmasını istedi. Bu rapor doÄŸrultusunda uyuÅŸturucuyla mücadele politikalarının belirlenmesi planlanıyor. 

KuruluÅŸ araÅŸtırmalarını tamamladı ve bir rapor yayınladı. Raporda, en çok kullanılan dört uyuÅŸturucu türünün satışı, kullanımı ve pazar payı incelendi. Bu uyuÅŸturucu türleri, kokain, eroin, marihuana/esrar ve methamfetamin olarak belirlendi. 

Raporun ilk sonuçlarında, ABD'de son on yılda kokain oranının yarıya indiÄŸi gözleniyor. DiÄŸer uyuÅŸturucu türlerinin ve özellikle uyuÅŸturucu hapların kullanımında ise ciddi derecede artış olduÄŸu gözleniyor. En çok kullanılan uyuÅŸturucu ise marihuana yani esrar. Eroin kullanımı ise sabit bir seyir izliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.