Sosyal Medya

Güncel

'Darbeci baro'nun başı da cami düşmanlarının arasında

'Darbeci Baro'nun Başkanı Ümit Kocasakal, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan caminin inşaatına müdahele de bulunmak için eylemlerini sürdüren cami düşmanlarının arasına katıldı.



'Darbeci Baro' olarak bilinen Ä°stanbul Barosu BaÅŸkanı Ümit Kocasakal, Üsküdar'daValidebaÄŸ Korusu'nun bitiÅŸiÄŸindeki arsaya yapılması planlanan caminin inÅŸaatına iliÅŸkin, "Konusu suç teÅŸkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Åžu anda burada açıkça suç iÅŸlenmektedir" dedi.  

Kocasakal, ValidebaÄŸ Korusu giriÅŸinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez'in "Ä°badet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler deÄŸildir" sözlerini anımsatarak, "Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanımız çok güzel söylemiÅŸ. Aynen bu... Altına imzamı atarım" ifadelerini kullandı.  

Alanda "rant meselesi" olduÄŸunu iddia eden Kocasakal,"Mesele bir ibadet yeri, bir inanç meselesi deÄŸildir. Toplumların elbetteki ibadethaneye de ihtiyaçları var ama en az onun kadar saÄŸlıklı bir çevreye, doÄŸaya da ihtiyaçları var. Zaten doÄŸayı, aÄŸacı, yeÅŸili korumak da bir ibadettir. Gerçek Müslümanlar da bunu çok iyi bilirler" diye konuÅŸtu.  

Kocasakal, bilirkiÅŸi raporlarında bu alanın cami yapımına uygun olmadığının belirtildiÄŸini savunarak, asıl meselenin yeÅŸil alanı imara açmak olduÄŸunu ileri sürdü. Cami ve ezan düÅŸmanları ile kolkola eylem yaptığı görülen Kocasakal, lideri olduÄŸu baronun kimlere sözcülük yaptığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.