Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin ile İsrail arasındaki müzakereler ertelendi

Hamas, Sina'da yaşanan olaylar sebebiyle Mısır'da yarın yapılması planlanan müzakerelerin ertelendiğini açıkladı



Ä°srail ve Filistin arasında pazartesi günü Mısır'da yapılması beklenen dolaylı müzakerelerin ertelendiÄŸi bildirildi.

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, Mısır'ın, Ä°srail'le yarın yapılacak dolaylı müzakarelerin "Sina'da yaÅŸanan olaylar" nedeniyle ertelendiÄŸine dair resmi bir tebligat gönderdiÄŸini söyledi. Tebligatta, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması sebebiyle Hamas heyetinin ülkeye geçemeyeceÄŸinin aktarıldığını aktaran Berhum, Hamas'ın söz konusu kararı anlayışla karşıladığını, yeni tarihe iliÅŸkin herhangi bir bilginin de kendilerine ulaÅŸmadığını dile getirdi.

Mısır tarafından ise konuya iliÅŸkin ÅŸu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Filistin Müzakere Heyeti BaÅŸkanı Azzam el-Ahmed, yarın yapılması planlanan müzakerelere katılmak amacıyla bu sabah beraberindeki heyetle Mısır'a gelmiÅŸti.

Kuzey Sina'da önceki gün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 asker hayatını kaybetmiÅŸ, 31 kiÅŸi yaralanmış, CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi, bunun ardından "terör sorununu kökünden çözmek için" Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Mısır, bu çerçevede ikinci bir karara kadar Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı.

DÜNYABÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.