Sosyal Medya

Güncel

Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu

Şanlıurfa'da paralel yapıya yakın polisler Numan Kurtulmuş, Efkan Ala ve Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağını biliyorlardı.



Çatışmaların devam ettiÄŸi Kobani'den göç akının yaÅŸandığı Åžanlıurfa' nın Suruç ilçesine Suriyelileri ziyaret etmek için giden BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağı bilgisinin ve diÄŸer olaylarla ilgili bilgilerin, Åžanlıurfa Emniyeti Ä°stihbarat Åžube Müdür Vekili Mustafa Balcılar ve emniyetteki paralel yapıya yakın polisler tarafından üstlerinden gizlendiÄŸi tespit edildi. Eylem yapılacağı iliÅŸkin istihbarat, Mustafa Balcılar'a iletildi. Ancak Balcılar, bu bilgileri üstlerini aktarmadı. Bu nedenle de eylem engellenemediÄŸi gibi bakanlara yönelik taÅŸlı saldırı gerçekleÅŸti.

KOBANÄ°'YE GEÇÄ°ÅžLERE FRANSIZ KALDI

23 Eylül tarihinde ise Siverek Ä°stihbarat Büro AmirliÄŸi'nden Urfa Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü'ne gelen bilgi notunda Diyarbakır Lice'de faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının Kobani bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına destek amacıyla Suruç'a geleceÄŸi ve buradan da illegal yollardan Kobani bölgesine geçecekleri belirtildi. Ä°stihbarat ekipleri, konu hakkında Balcılar'a bilgi verdi. Ancak Balcılar, bu konuyla ilgili de üstlerini bilgi aktarmadı.

TERÖRÄ°STÄ°N GÄ°ZLENDİĞİ SAKLADI

2002 yılından bu yana terör örgütünün kırsal alan kadrosunda faaliyet gösteren YPG mensubu Haydar Y. isimli örgüt mensubunun 19 Eylül'de IŞİD tarafından Kobani bölgesine yapılan saldırıların artması sonucu Suruç ilçesi sınır bölgesini kullanarak örgütten kaçtığı ve Urfa'da bulunan ailesinin ikametine geldiÄŸi bilgisi Ä°stihbarat Åžube Müdür Vekili Mustafa Balcılar'a bildirdi. Balcılar, bu bilgiyi de üstlerine iletmedi.

Ä°STÄ°HBARAT AKIÅžINA ENGEL OLDULAR

Olaylara iliÅŸkin bilgi akışını saÄŸlamayan Emniyet Amiri Mustafa Balcılar hakkında polis baÅŸmüfettiÅŸleri soruÅŸturma baÅŸlatmış ve incelemelerin ardından istihbarat akışına engel olduÄŸu belirlenen Balcılar 2 Ekim'de açığa alınmıştı. Öte yandan, paralel yapıya yakın Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü'ndeki bazı polisler de geçici olarak baÅŸka birimlerde görevlendirildi. 

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.