Sosyal Medya

YaÅŸam

Üsküdar Validebağ'da 'algı operasyonu'

Üsküdar'da evlerin arasında beton zeminle kaplı otoparka yapılması planlanan cami için "Validebağ Korusu'nda ağaçlar kesiliyor, cami yapılıyor" şeklinde "algı operasyonu" yapıldığı belirtiliyor



Ä°stanbul'un Üsküdar Ä°lçesi'nde ValidebaÄŸ Korusu'na yakın bir yerde cami yapılmasına karşı yürütülen propaganda tartışmalara neden oldu. Koruyla alakası olmayan ara bir sokakta, tamamen beton ve asfaltla kaplı bir alanda yapılmak istenen cami için, aralarında CHP'lilerin de bulunduÄŸu bazı gruplar, "ValidebaÄŸ Korusu'nda aÄŸaçlar kesiliyor yerine cami yapılıyor" ÅŸeklinde yansıtılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, bu grupların "Algı operasyonu" yaptıklarını savundu. 

Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, katıldığı TVNET yayınında son günlerde saptırılarak yayınlanan ValidebaÄŸ haberleri için açıklamalarda bulundu.

Türkmen, "Gerçekten son günlerde kamuoyunu meÅŸgul eden bir konu, ne yazık ki konu tamamen gerçek boyutundan saptırıldı. ValidebaÄŸ'da yeÅŸil katlediliyor, yeÅŸile cami yapılıyor, mahkeme kararı var ama karar dinlenmiyor, inÅŸaat devam ediyor gibi bir algı yürütülmeye çalışılıyor. Bunların gerçek olmadığını bir kez daha paylaÅŸalım. Öncellikle söz konusu cami inÅŸaatı koruya yapılmıyor, korunun dışında Üsküdar Belediyesi'ne ait parselde yapılıyor. Halbuki bir takım kiÅŸilerin açtığı dava, aynı yerde 178 parselle ilgili bir dava açılmış. Enteresan ki bu dava 2013 yılında açılmış yeni bir dava deÄŸil. Bu davada mahkeme yürütmeyi durdurma talebini reddetmiÅŸ, ÅŸimdi 2 gün önce acele yürütmeyi durdurma kararı var fakat bu davanın bizim parselle alakası yok. Davada biz Üsküdar Belediyesi olarak taraf deÄŸiliz, davayı BüyükÅŸehir Belediyesi'ne karşı açmışlar" ifadelerini kullandı.

"CHP DE BU YANLIÅžA ORTAK OLUYOR"

CHP'lilerin ValidebaÄŸ paylaşımları hakkında konuÅŸan Hilmi Türkmen, "Korunun içine cami yapılıyor iddiasında bulunanlar bu kararda camiyle alakalıymış gibi paylaşıyorlar. Ne yazık ki CHP vekilleri ve il baÅŸkanları da kamuoyuyla böyle paylaşıyorlar. Yalnız benim avukat kimliÄŸim de var, mahkeme kararlarına karşı gelme gibi bir durumumuz olamaz. Bizim ÅŸu anda devam eden cami inÅŸaatımızla ilgili yargı kararı yoktur. Caminin yapıldığı alan yeÅŸil alan deÄŸil, toprak alandır. Bu cami mahalle halkının talebiyle yapılıyor. Üsküdar MüftülüÄŸü'ne müracaatları var" dedi.

"ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜYORLAR"

Türkmen son olarak "Mülkiyeti olan tapulu olan ve tamamen ruhsatlı bir cami inÅŸaatıdır. Åžimdi bu hezeyanın iki sebebi vardır. Birincisi o bizim arsamızı yıllardır hiçbir ücret ödemeden iÅŸgal eden otoparkçıların iÅŸgaline son veriyoruz, bu onlar için iyi bir durum deÄŸil. Ä°kinci sebep de konuyu bilerek ValidebaÄŸ'a çekmeye çalışıyorlar, orada bir algı operasyonu var. Çünkü ValidebaÄŸ'ın çok hassas bir durumu var, yeÅŸil bir alandır. Ä°nÅŸallah orayla ilgili koru projemiz var. O bölgede cidden cami yoktur, ve mahalleliler çok uzun mesafelerdeki camilere gidip ibadetlerini yapmaktadırlar. Mahalle ile alakası olmayan, sosyal medya aracılığıyla toplanan kiÅŸiler tarafından protesto edilmektedir" sözleriyle algı operasyonu yürütüldüÄŸünün üstüne bastı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.