Sosyal Medya

YaÅŸam

"Paralel yapı'' operasyonunda 4 tahliye

"Paralel yapı'' operasyonu kapsamında tutuklanan 4 polisin tahliyesine karar verildi.



Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu kapsamında tutuklanan 4 polisin tahliyesine karar verildi.

Ä°stanbul 6. Sulh Ceza HakimliÄŸi, eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün, Serdar Bayraktutan, Ali Fuat AltuntaÅŸ, Aytekin Koçak, Mehmet Örs, Muhammed Kaya, Åžahin Akdeniz, Erhan Körtek ve Abdülkadir Ağır'ın da aralarında bulunduÄŸu 11 ÅŸüpheli polisin aylık tutukluluk incelemesini deÄŸerlendirdi.

Hakimlik, Erhan Körtek, Ali Fuat AltıntaÅŸ, Abdulkadir Ağır ve Åžahin Akdeniz'in ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ya da askeri casusluk amacıyla temin etme'' suçlarından tutuklandıklarını anımsatarak, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirdikleri süre ve yapılan soruÅŸturmadaki ÅŸüphelilerin sorumluluk durumlarını dikkate alıp, tahliyelerine karar verdi. 

Ä°stanbul 6. Sulh Ceza HakimliÄŸi, Atayün ve Bayraktutan'ın da aralarında bulunduÄŸu 7 ÅŸüpheli polisin ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ä°stanbul'da, emniyetteki "paralel yapı" operasyonları kapsamında aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduÄŸu 52 kiÅŸi tutuklanmıştı. Ä°stanbul'daki ilk tahliyeden sonra tutuklu sayısı 51'e, bugünkü tahliyelerden sonra da 47'ye düÅŸtü.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.