Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bir ülke daha Filistin'i tanıyor

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, tüm diğer AB ülkeleri gibi, Hırvatistan'ın da Filistin'i tanıma yolunda ilerlediğini söyledi.



Pusiç, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°sveç'in Filistin'i tanıma kararını hatırlatarak, "Sanırım bölye bir kararı alan ilk ülke Ä°sveç oldu. Bu ülkenin dışiÅŸleri bakanı, DışiÅŸleri Bakanları Konseyi'nde kararı yürürlüÄŸe sokacaklarını bize bildirdi. Onun görüÅŸüne göre, kararı, bir hafta içinde uygulayacaklar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AB üyesi diÄŸer ülkelerin de Filistin'i tanıma yolunda ilerlediÄŸini ifade eden Pusiç, "Aynı ÅŸekilde, Hırvatistan da Filistin'i tanıma yolunda ilerliyor" dedi.

Ä°sveç'te yeni seçilen merkez-sol hükümeti Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıklamıştı.

Parlamentonun 2 Ekim'de baÅŸbakanlığını onayladığı Sosyal Demokrat Parti lideri Stefan Löfven, basın açıklamasında, Filistin'i tanıyacaklarını açıklarken, "Ä°srail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan, Ä°ngiliz Parlamentosu'nda da 13 Ekim'de Filistin'in devlet olarak tanınmasına iliÅŸkin önerge, 12'ye karşı 274 oyla kabul edilmiÅŸti. Ancak BirleÅŸik Krallık'ta devletleri parlamento deÄŸil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun baÄŸlayıcılığı bulunmuyor ve sembolik nitelik taşıyor.

Ä°spanya Parlamentosu'nun da 1967 sınırları içinde bağımsız Filistin devletinin tanınması için sunulan bir öneriyi tartışmaya baÅŸlayacağı açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.