Sosyal Medya

Güncel

Nusra Cephesi: IŞİD sapkın bir örgüttür

Al Jazeera’ya konuşan Nusra Cephesi Sözcüsü Ebu Firas Suri, IŞİD ile inanç noktasında ayrı yerlerde durduklarını söyledi.



Suri, 'Onlar için bizimle savaÅŸmak Esed ile savaÅŸmaktan önemli' dedi.

''IŞİD HARÄ°CÄ° BÄ°R Ä°NANCA SAHÄ°P''

Ebu Firas Suri Al Jazeera Türk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle ÅŸunu net olarak söylemeliyim ki IŞİD harici bir inanca sahip. Biz Ehli Sünnet itikadını benimsiyoruz. Yani ihtilafımız siyasi deÄŸil inanç noktasındadır. Hariciler, sadece arzularının peÅŸinde koÅŸarlar.

''BÄ°ZE GÖRE IŞİD SAPKINDIR''

Ne tarihte ne de bugün Ehli Sünnet inanca sahip birisinin ‘Harici’ düÅŸünceye tabi kiÅŸi ve gruplarla ittifak edebilme ÅŸansı yoktur. Dünyevi gerekçelerle deÄŸil onlara itirazımız, inancımızın esaslarından kaynaklanıyor. Ve IŞİD’in yaptığı birçok eylemi benimsemiyoruz. IŞİD ile aynı kategoride deÄŸerlendirilmek hiç istemediÄŸimiz bir ÅŸey. Bir çok Ehli Sünnet alimi ve El Kaide Emiri Eymen Zevahiri, IŞİD’in sapkın bir grup olduÄŸunu net bir biçimde ilan ettiler.

''ONLARA GÖRE DÄ°ÄžER GRUPLAR MÜRTED''

IŞİD’e göre Suriye halkı ve bizim de içerisinde bulunduÄŸumuz tüm gruplar mürted (dinden çıkmış)olduÄŸu için bizlerle savaÅŸmak Esed’le savaÅŸmaktan daha fazla önem  arz ediyor. Biz onlara göre‘dinden döndüÄŸümüz’ için öncelikli hedeflerinin bizler olduÄŸunu söylüyorlar. Böyle bir düÅŸünce ile kim, nasıl ittifak edebilir. 

''ONLAR SALDIRMADIKÇA BÄ°Z SALDIRMAYACAÄžIZ''

Ancak her ÅŸeye raÄŸmen ABD ve iÅŸbirlikçileri onlara saldırdığı sürece ve onlar bize saldırmadıkça biz ilk saldıran olmayacağız. Batılı kâfirlere destek olmamak için bu yolu seçiyoruz. Nihai olarak ise döktükleri kandan dolayı tövbe ederler ve Åžeriat hükümlerine göre yargılanmayı kabul ederlerse biz ancak bu ÅŸekilde onlarla birlikte hareket edebiliriz”

'SURÄ°YE'YÄ° YÖNETME HIRSIMIZ YOK'

Suri, Suriye’de Esed rejimine karşı hiçbir ayrım yapmadan tüm gruplarla iÅŸbirliÄŸi yaptıklarını belirterek, “Biz cihadın ilk gününden beri tüm gruplara el uzattık ve hiç bir ayrım yapmadan Esed’e karşı iÅŸbirliÄŸi içerisinde olduk. Suriye özgür olduÄŸunda bu ülkeyi yönetme gibi bir hırsımız da yok” dedi.

TAMPON BÖLGEYE DESTEK

Suri Türkiye’nin talep ettiÄŸi güvenli bölge ve uçuÅŸa yasak bölgeyle ilgili, “Ä°lan edilecek alanda sivillerin emniyeti ve varil bombası baÅŸta olmak üzere rejimin katliamlarından korunulacak bir güvenli bölge fikrine karşı deÄŸiliz. Nusra Cephesi, ÅŸayet tampon bölge ilan edilirse oradaki mazlum Suriye halkının zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.