Sosyal Medya

Güncel

Arınç: Bunu yazın bir kenara...

Eski AK Partili vekil İdris Bal'ın yeni parti kuracakları yönündeki polemiğe Arınç da katıldı.



Bağımsız milletvekili Ä°dris Bal'ın kuracağı yeni parti için "Seçime girseler teÅŸkilat kursalar da yüzbinde bir oy bile alamazlar. Bir tarafa yazın" diyen Arınç, "Aklını kullan. Güzel iÅŸler yap Ä°dris beyciÄŸim. Bırak boÅŸ ÅŸeyleri. BoÅŸ laflar bunlar" ifadelerini kullandı.

Cemaate yakınlığıyla bilinen Kütahya bağımsız milletvekili Ä°dris Bal'ın 2015 seçimlerine kuracakları yeni partiyle gireceklerini açıklaması siyasette konuÅŸulmaya devam ediyor.

Dershane krizinin patlamasıyla birlikte AK Parti'den istifa eden Bal'ın açıklamaları iktidarın ÅŸimÅŸeklerini üzerine çekti. Åžamil Tayyar, dün tuzluk göndermesi yaptığı Bal, bugün de Bülent Arınç'ın hedefindeydi.

A Haber'e konuk olan Bülent Arınç Ä°dris Bal'ın parti kurması konusunda da açıklamalarda bulundu. Gazeteci Murat Akgün'ün Ä°dris Bal'ın yeni parti çalışmalarıyla ilgili sorusuna Arınç ÅŸu yanıtı verdi:

ARKASINDAN GÄ°DECEK 30 MACERAPEREST BULUNABÄ°LÄ°R

"Çok iyi olur acele etsin. Herhalde 30 kiÅŸiyi bulur yanına. Türkiye'de parti mi yok. Ama bunlarla iliÅŸkili olduÄŸunu tahmin ettiÄŸimiz parti kurulmuÅŸtu. Herhalde ondan farklı bir ÅŸey kuracaklar. TaÅŸ yerinde ağırdır. Bu kiÅŸi AK Parti'deyken bir deÄŸeri ve ağırlığı vardı. AK Parti'den çıkınca hiçbirinin deÄŸeri ve ağırlığı kalmamıştır. Bunların arkasından gidebilecek 30 maceraperest bulunabilir. 

YÜZBÄ°NDE BÄ°R OY BÄ°LE ALAMAZLAR BÄ°R TARAFA YAZIN

Ama bunların bir seçime girecek güçleri olmaz. TeÅŸkilat kuracak güçleri olmaz. Seçime girseler teÅŸkilat kursalar da yüzbinde bir oy bile alamazlar. Murat Akgünle konuÅŸuyorum. Bir tarafa da yazın.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.