Sosyal Medya

Coğrafyamız

Koalisyon hava saldırılarının bilançosu: 553 ölü

ABD'nin başını çektiği koalisyonun düzenlediği hava saldırılarının bilançosu açıklandı. Saldırılarda 32'si sivil 553 kişİ hayatını kaybetti



ABD ve koalisyon ülkeleri Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenliyor. Bu çerçevede Suriye'de düzenlenen saldırıların bir aylık bilançosu açıklandı.

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin öncülüÄŸünde 23 Eylül'den 22 Ekim tarihine kadar gerçekleÅŸtirilen hava saldırılarında toplam 553 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi. Raporda hayatını kaybedenlerden 32'sinin sivil olduÄŸu belirtiliyor. Bu sivillerden 6'sı çocuk, 5'i kadındı. 

Saldırıların, Suriye'nin petrol yataklarının olduÄŸu Haseke, Ä°dlib ve Deyru'z Zor bölgelerinde yoÄŸunlaÅŸtığı kaydediliyor. Ä°dlib ve Deyru'z Zor bölgelerinde düzenlenen saldırılarda 57 El Nusra Cephesi mensubunun da hayatını kaybettiÄŸi ifade edildi.

Koalisyonun, Humus, Halep, Ä°dlib, Haseke, Hama, Rakka ve Deyru'z Zor'da düzenlediÄŸi hava saldırılarında 464 IŞİD mensubunun öldürüldüÄŸü belirtiliyor. Bunlardan büyük kısmının Suriyeli olmayan IŞİD mensupları olduÄŸu ifade ediliyor. 

Kuruluş, IŞİD'in verdiği kayıpların daha ağır olabileceğini ancak ulaşabildikleri rakamların bu kadar olduğunu belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.