Sosyal Medya

YaÅŸam

Rusya Müslümanlarından kitap yasağına tepki

Rusya Müslümanları, İslami kitapların yasaklanmasının anlamsız olduğunu belirterek bu konuda uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasını önerdi



Rusya'da Ä°slami yayınlarla ilgili sorunu çözmek ve kitaplara uygulanan yasadışı yasakları önlemek için uzmanlardan oluÅŸacak bir komisyon oluÅŸturulması için çalışmalara baÅŸlandı.

Ansar.Ru ajansına konuÅŸan Rusya’daki kanaat önderleri, Sahih-i Buhari hadis kitabinin yasadışı ilan edilmesinden sonra böyle karar aldıklarını bildirdi.

Ulyanovsk bölge Müslümanları Müftüsü Muhammed Baibikov, bin yıldan fazla süredir sadece Müslümanlar deÄŸil, Ä°slam’ı araÅŸtıranlar tarafından da okunmakta olan Buhari kitabının yasaklanmasını saçmalık olarak deÄŸerlendirdi ve bu kitabın Kur'an-ı Kerim’den sonra Müslümanlar için ikinci önemli kaynak olduÄŸunu söyledi.

Herhangi bir kitabin aşırı olup olmadığını deÄŸerlendirmek için Ä°slam alimlerinden ve uzmanlardan oluÅŸan bir komisyon oluÅŸturulması fikrine Volgograd bölgesi Müslümanları lideri Abdullah Hacı Bat da destek verdi.

Ä°slami kitapların yasaklanmasına Stavropol Müslümanlarının lideri Muhammed Rahimov da karşı çıktı. Rahimov, "Ben bir ilçe mahkemesinin, örneÄŸin, Orenburg mahkemesinin Ä°slami kitapları yasaklamasına, sonra ise bu yasağın hemen Rusya'nın bütünü için geçerli olmasına anlam veremiyorum”, dedi.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.