Sosyal Medya

Güncel

Bordo bereliler sınırda! Bu gece başlıyor

IKBY Parlamentosu’ndan tezkere alan peşmergeler,Türkiye’nin açtığı koridordan Kobani’ye geçmek üzere yola çıktı.



Türkiye’nin kontrolünde güvenli bir noktada toplanan peÅŸmergeler, bu gece Kobani’ye geçirilmeye baÅŸlanacak. PeÅŸmerge güçlerinin geçiÅŸi sırasında havadan da güvenlik koridoru oluÅŸturulacağı öÄŸrenildi.

Ä°LK ETAPTA AÄžIR SÄ°LAHLI 200 PEÅžMERGE GEÇECEK

IBKY PeÅŸmerge Bakanı Kadir, parlamentoda alınan karar gereÄŸi, Kobani’ye ağır silahlarla donatılmış 200 peÅŸmergenin gideceÄŸini açıkladı. 

GEÇÄ°Åž SÄ°LOPÄ°- NUSAYBÄ°N- SURUÇ GÜZERGAHINDAN

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi PeÅŸmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 peÅŸmergenin Silopi-Nusaybin-Suruç güzergâhından Kobani’ye geçeceÄŸi bilgisini verdi.

KÜRTLERÄ°N ÖZEL KUVVETLERÄ° ZEREVANÄ°

PeÅŸmergelerin KDP’nin savaÅŸ deneyimi olan Zerevani kuvvetlerinden seçileceÄŸi öÄŸrenildi. 

KDP Meclis Grup BaÅŸkanı Ümit HoÅŸnav da, Kobani’ye gidecek savaÅŸçıların Suriyeli olmadığını ve tamamının Irak Kürdistan Bölgesi’nden gönderilecek peÅŸmergelerden oluÅŸacağını belirterek “Hepsi de özel eÄŸitilmiÅŸ ve modern silahları kullanacak birliklerden seçilecek” dedi.

KOBANÄ° Ä°LE AYNI DÄ°LÄ° KONUÅžAN KÜRTLER

Kobani’ye gidecek peÅŸmergeler daha çok Dohuk bölgesinden seçilecek. Bu bölgedeki PeÅŸmerge unsurlarının Kobani’deki Kürtlerle aynı dili konuÅŸtukları için tercih edildiÄŸi belirtildi. Özel eÄŸitim alan ve bölgede IŞİD’e karşı baÅŸarılar elde eden KDP’ye baÄŸlı Zerevani (özel kuvvetler) birliklerinin Kobani’ye gönderileceÄŸi belirtiliyor.

İLK ETAPTA 200, GEREKTİĞİNDE 2 BİN PEŞMERGE

Ä°lk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 peÅŸmerge kuvvetinin öncü güç olarak Kobani’ye gönderileceÄŸi ardından bu sayının 500’e çıkarılacağı ve gerektiÄŸinde bu sayının bin-2 bine yükseltilebileceÄŸi ifade edildi.

SÄ°LAHLAR TESLÄ°M EDÄ°LECEK

Silopi, Cizre, Nusaybin karayolundan Åžanlıurfa’ya intikal edeceÄŸi, buradan da Suruç üzerinden Kobani’ye gideceÄŸi bildirildi.

Kobani’ye gidecek peÅŸmergelerle birlikte ağır silahlar da araçlarla taşınacak. Silahlar arasında uçaksavar, antitank füzeleri, top, havan topu ve hafif silahların bulunduÄŸu öÄŸrenildi.

PeÅŸmerge’nin Suriye’ye götüreceÄŸi silahlar da Türkiye sınırları içerisinde kapalı TIR’lara yüklenerek, PeÅŸmerge’nin çıkış yapacağı sınır kapısına taşınacak.

DÄ°KKAT ÇEKMEDEN Ä°NTÄ°KAL EDECEKLER, BAYRAÄžA Ä°ZÄ°N YOK

PeÅŸmergelerin Türkiye’den geçerken kullanacağı güzergâh Türk yetkilileri ile görüÅŸmelerde masaya yatırıldı ve güzergâh harita üzerinde oluÅŸturuldu.

PeÅŸmergelerin geçeceÄŸi bölgelerde araçların dikkat çekmeyeceÄŸi, bayrak asılmayacağı ve peÅŸmergelerin tamamen askeri kıyafetli olacağı belirtildi.  

MÄ°T'Ä°N 'ESKÄ° PKK'LI' HASSASÄ°YETÄ°

Kobani'ye geçecek peÅŸmergelerin kimlerden oluÅŸacağı Türkiye’nin hassas olduÄŸu konuların başında geliyor. MÄ°T bu nedenle Kürt yönetiminden peÅŸmergelerin isim listesini talep etti.

Örgütten ayrıldıktan sonra Kürt yönetimine sığınan eski PKK’lıların da Kobani’ye geçme ihtimali nedeniyle listedeki isimlerin tek tek deÄŸerlendirilmesi bekleniyor. MÄ°T, peÅŸmerge kuvvetleri arasına PKK’lıların da sızacağı bilgisi üzerine, Türkiye toprakları üzerinden geçiÅŸine izin verilenpeÅŸmergelerin isim listesini talep ettiÄŸi öÄŸrenildi.

BORDO BERELÄ°LER SINIRDA

Öte yandan Genelkurmay’ın Kobani’nin karşısındaki Suruç sınırına, aralarında bordo berelilerin de bulunduÄŸu Özel Harekât timlerini gönderdiÄŸi öÄŸrenildi. Güvenlik gerekçesiyle boÅŸaltılan sınırın sıfır noktasındaki Kendirci Köyü’ne ise askerler yerleÅŸtirildi. Avlulara yerleÅŸen askerler, köyü geçici karakol olarak kullanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.