Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İslam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz'

Küçükgöl, Avusturya Müslüman Gençlik Derneği tarafından Viyana'daki Concordia Basın Merkezi'nde düzenlenen "Radikalizm ve aşırıcılığa karşı çıkmak" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, radikalizmin sadece Müslümanların değil, bütün toplumun sorunu olduğunu söyledi.



Åžiddet içeren "aşırıcılık ve radikalizmin yüzeysel bir ÅŸekilde ele alınacak ve hemen tedavi edilebilecek bir sorun olmadığını" belirten Küçükgöl, "Radikalizm ve aşırıcılık sorunun çözmek için kapsamlı ve genel yaklaşım sergilenmelidir. Hiçbir kurum veya grup tek başına aşırıcılık sorununu çözemez. O zaman hep birlikte toplum olarak demokrasiyi bir araç olarak kullanan aşırıcılığı yenmek için savaÅŸmalıyız" dedi.

Küçükgöl, Avusturya'da radikalleÅŸme ve aşırıcılık sorununa karşı alınması gereken önlemlerin aşırı saÄŸcıları da kapsaması gerektiÄŸini vurguladı. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın her yıl açıkladığı bir rapora göre, yılda yaklaşık 600 olayın bildirildiÄŸini aktaran Küçükgöl, bu olayların tümünün aşırı saÄŸcılar tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini ifade etti. Saldırıların çoÄŸunun Müslümanlara yönelik olduÄŸunu vurgulayan Küçükgöl, "Radikalizm ve aşırıcılıkla mücadele edilecekse aşırı saÄŸcılarla mücadele edilmeli. Çünkü yapılan araÅŸtırmalar, ÅŸiddet olaylarına aşırı sağıcıların sebep olduÄŸunu gösteriyor. Bir tane radikal Ä°slamcı ÅŸiddet olayı kaydedilmemiÅŸ, o zaman neyin mücadelesini veriyoruz?" diye konuÅŸtu.

Ä°ÅžID bahanesiyle korku atmosferi oluÅŸturulduÄŸunu ve bütün Müslümanların töhmet altında bırakıldığını kaydeden Küçükgöl, Ä°slam Yasa Tasarısı'nın da bu korku atmosferi içerisinde gündeme getirildiÄŸini söyledi. Tasarının Müslümanların bilgisinden kaçırılarak yapıldığını ifade eden Küçükgöl, "Bu yüzden Ä°slam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz. Tasarı, daha uygun bir atmosferde gündeme getirilmeli ve sakin bir ortamda tartışılmalıdır" diye konuÅŸtu.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.