Sosyal Medya

Coğrafyamız

Amerika'nın Blackwater timleri Kobani'de

ABD'nin Irak işgali sırasında ismini duyuran Blackwater'ın ya da geçtiğimiz yıllarda değiştirdiği isimle Academi'ın paralı askerlerinin Kobani'ye sevk edildiği öne sürülüyor



Batılı kaynaklar, hava ve kara harekatı için istihbari bilgi saÄŸlamak üzere eski adı Blackwater olan Academi'den bir grup personelin Kobani'deki PYD saflarına katıldığını öne sürüyor.

ABD’nin 2003’teki Irak’ı iÅŸgalinde kara harekatının baÅŸlamasından önce harekata zemin hazırlayan istihbari bilgileri saÄŸlayan ve ABD’de özel statüde bulunan, eski askerlerin kurduÄŸu Academi, ya da bütün dünyanın bildiÄŸi ismiyle Blackwater üyeleri ÅŸu an Kobani'de..

Irak'ta insanlık dışı cinayetlere imza atmakla tanınan Blackwater, 2011’de isim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve yeniden yapılanma ile Academi adını aldı.

Ä°ddiaya göre Kobani’de çatışmaların baÅŸlaması ile birlikte bölgeden hava ve kara harekatı için istihbari bilgi saÄŸlamak üzere Academi’den bir grup personel PYD saflarına katıldı. Takriben, beÅŸ haftadır devam eden çatışmalarda, içeriye yapılan silah yardımını da Academi grubundan personelin gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.

ABD'LÄ° ASKERLER DAHA ÖNCE GÖRÜNTÜLENMÄ°ÅžTÄ°

Kobani'de daha önce ABD'li bazı askerler görüntülenmiÅŸti. BBC gibi yayın kuruluÅŸları bu askerleri "tamamen gönüllü askerlermiÅŸ" gibi vermiÅŸti.

Onlardan biri de Jordan Matson isimli Amerikalı askerdi. BBC'ye göre Matson, Amerikan ordusunda iki yıl görev yapıp ayrıldıktan yıllar sonra, askeri üniformayı bu kez Rojava’da YPG için giymiÅŸ bir asker.

KiÅŸisel nedenlerle ayrılmak durumunda kaldığı ABD ordusu için muharip göreve gitmemiÅŸ. Birkaç ay önce Chicago’dan Ä°stanbul’a gitmiÅŸ; ardından da Diyarbakır üzerinden, önce Irak’a sonra da Rojava’ya geçmiÅŸ.

"HAÇLI KOMUTANI GÄ°BÄ°"

Blackwater'ın Irak'ta iÅŸlediÄŸi cinayetlerle ilgili ABD'de açılan bir davada konuÅŸan ÅŸirketin bir çalışanı, ÅŸirketin kurucusu Erik Prince'in kendisini Müslümanları öldürmekle ve Ä°slam inancını yeryüzünden silmekle görevlendirilmiÅŸ bir haçlı komutanı gibi gördüÄŸünü söylemiÅŸti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.