Sosyal Medya

Güncel

Bingöl'de HÜDA PAR üyesi öldürüldü

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bugün Fethi Yaşar isimli Hüda Par üyesi katledildi. Aynı ilçede Kobani eylemleri sırasında da evi basılan bir kişi yaralamıştı, yaralanan kişi daha sonra hayatını kaybetmişti.



Karlıova ilçesindeki Kale Mahallesi'nde oturan 35 yaşındaki Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Fethi Yalçın, sabah evinden çıkarken kendisini takip eden bir otomobilden açılan ateÅŸ sonucu ağır yaralandı. Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahaleye raÄŸmen kurtarılamadı.

Kısa süre önce ilçede kaloriferci olarak iÅŸe baÅŸlayan dört çocuk babası Yalçın'ı vuran saldırganların yakalanması için operasyon baÅŸlatıldı.

Bingöl’de öldürülen ikinci Hüda-Par üyesi

9 Ekim’de yine Bingöl Karlıova Ä°lçesine baÄŸlı Serpmekaya Köyünde Hüda-Par taraftarı Cengiz Tiryaki’nin evi taranmış ağır yaralanan Tirkayi 20 Ekim’de hayatını kaybetmiÅŸti. Hüda-Par bu saldırıdan PKK’yı sorumlu tutuyordu.

6-7 Ekim’deki  36 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Kobani’ye destek eylemlerinden beri, Hüda-Par ve PKK arasındaki gerilim bazı sivil toplum örgütlerinin arabulucuk çabalarına raÄŸmen devam ediyor.

6-7 Ekim olayları sırasında Hüda-Par yanlıları ve PKK yanlıları karşı karşıya gelmiÅŸ, özellikle Diyarbakır’da Cami-Der’e yönelik saldırıda dört kiÅŸinin linç edilmesi Hüda-Par’ın tepkisine neden olmuÅŸtu.

Hüda-Par ile benzer çizgiye sahip Hizbullah, 12 Ekim’de yaptığı açıklamada "Müslüman kardeÅŸlerimize bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiÄŸi gibi, bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceÄŸi bilinmelidir" dedi.

14 Ekim’de de Adana’da Kürtçe gazete dağıtıcısı Kadri BaÄŸdu arkasından yaklaÅŸan motosikletli biri tarafından silahla vuruldu. Polis, BaÄŸdu’nun öldürülmesinin PKK ile Hizbullah arasında Kobani protestolarıyla tırmanan gerilimle ilgisinin olup olmadığını araÅŸtırıyor.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.