Sosyal Medya

EÄŸitim

Öğretmenlere zorunlu rotasyon

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme taslağı çalışmalarını tamamladı.



Milli EÄŸitim Bakanlığı, öÄŸretmen atama ve yer deÄŸiÅŸtirme taslağı çalışmalarını tamamladı. Taslağın 35. maddesinde öÄŸretmenlerin aynı eÄŸitim kurumunda azami çalışma süresi belirlendi.

TaslaÄŸa göre öÄŸretmenler, aynı eÄŸitim kurumunda en fazla sekiz yıl görev yapabilecek. Aynı eÄŸitim kurumunda toplam 8 yıl görev yapan öÄŸretmenlerin atamaları duyurunun ardından yapılacak. Atama, sürenin dolduÄŸu tarihin içinde bulunduÄŸu ders yılının sonundan itibaren en fazla 2 ay içinde aynı ilde alanlarında öÄŸretmen ihtiyacı bulunan eÄŸitim kurumlarına tercihleri doÄŸrultusunda hizmet puanı üstünlüÄŸüne göre yapılacak. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları aynı eÄŸitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan baÅŸlamak üzere alanlarında öÄŸretmen ihtiyacı bulunan eÄŸitim kurumlarına re'sen yapılacak.

Yapılacak atamalarda, öÄŸretmenlere en fazla 25 eÄŸitim kurumu tercih etme hakkı verilecek. Duyuruda; alanlar itibarıyla boÅŸ öÄŸretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boÅŸalacak muhtemel öÄŸretmen kadroları, baÅŸvurunun yapılma ÅŸekli, baÅŸvuru yeri ve süresi ile diÄŸer hususlara yer verilecek.

EÄŸitim-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Veli Demir,  ÖÄŸretmen Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸi taslağında yer alan zorunlu rotasyona izin vermeyeceklerini söyledi. Söz konusu taslağı deÄŸerlendiren Veli Demir, eÄŸitim çalışanlarının yılların birikimiyle elde ettiÄŸi özlük haklarını gasp eden Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın tüm öÄŸretmen camiasına saldırı teÅŸkil edecek bir giriÅŸime daha imza atmaya hazırlandığını dile getirdi.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.