Sosyal Medya

Güncel

Yandex'e suç duyurusu!

Genelkurmay Başkanlığı, Yandex hakkında yasak bölgeleri yayınlaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nın yaptığı suç duyurusuüzerine askeri yasak bölgelere ait panoramik görüntüleri izinsiz yayımladığı öne sürülen arama motoru Yandex’in yetkili müdürü Bogdan Wisniewski, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verdiÄŸi ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ä°stanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ÅŸüpheli Bogdan Wisniewski’nin YandexÅŸirketinin temsile yetkili müdürü olduÄŸu belirtilerek Yandex’in web sitesinde izinsiz olarak birinci derece askeri yasak bölgelerin panoramik görüntülerini yayınladığının tespit edildiÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Ä°ddianamede, Wisniewski’nin, ''2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na Muhalefet'' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanması istenmiÅŸti.

Yandex reklamcılık ÅŸirketinde Türkiye’deki sorumlu kiÅŸi olduÄŸunu, bu iÅŸe 2012 yılının Haziran ayında baÅŸladığını belirten Wisniewski, kendisinin olaylardan sonradan haberdar olduÄŸunu söyleyerek beraatini istedi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERÄ° BIRAKILDI

Ä°stanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Wisnievski’yi 1 yıl hapis ve 10 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, verdiÄŸi hapis cezasında indirim yaparak cezayı 10 ay hapis ve 8 bin TL para cezasına indirdi. Sanığın sabıkasız oluÅŸunu, duruÅŸmadaki tutum ve davranışlarını göz önüne alan mahkeme ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: HaberTürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.