Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'den IŞİD'e 7 hava saldırısı daha

ABD güçleri, IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 7 yeni hava saldırısı düzenledi.



ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in Suriye’deki hedeflerine savaÅŸ ve bombardıman uçakları kullanarak 4 saldırı gerçekleÅŸtiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere saldırı ve savaÅŸ uçaklarıyla 3 saldırı düzenlendiÄŸi belirtildi.

Suriye’deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlenirken, IŞİD’in muharebe mezvileri, binası ve büyük bir ünitesi imha edildi.

Irak’ta Beci petrol rafinesinin güneyindeki ve Musul barajının güneydoÄŸusundaki saldırılarda IŞİD’in muharebe pozisyonları vurulurken, Felluce’nin kuzeyindeki saldırıda örgütün saldırısı bastırıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen “DoÄŸal Kararlılık” operasyonlarının bir parçası olarak düzenlendiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada bugüne kadar Irak’taki hava saldırılarına Fransa, BirleÅŸik Krallık, Avustralya ve Hollanda’nın, Suriye'deki saldırılara Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn’in destek verdiÄŸi bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, gün boyu bölgede keÅŸif uçuÅŸu yapan ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçakları da, akÅŸam saatlerinde Kobani'nin doÄŸu ve kuzeydoÄŸusunda bulunan IŞİD mevzilerini bombaladı.

Bombardımanın ardından bölgedeki sokak çatışmaların sesi Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri ise devam ediyor.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.