Sosyal Medya

Güncel

HDP hükümetin Kobani tekliflerinin tamamını reddetti

Kobani'de Kürtler'in yaşadığı bölgenin işgale uğramasına hükümetin sessiz kaldığı bahane edilerek olaylar çıkarılmıştı. Hükümetten HDP'ye, TSK'nın Kobani'ye girmesi dahil birçok teklif yapıldığı ancak kabul görmediği ortaya çıktı.



ŞİD'in Kobani'nin büyük bir bölümünü ele geçirmesinin ardından Türkiye'nin Kobani'nin iÅŸgaline kayıtsız kaldığı gerekçe edilerek ÅŸehirler ateÅŸe verilmiÅŸ, dükkanlar yaÄŸmalanmıştı.

Yaklaşık 1 haftayı bulan olaylarda toplam 38 insanımız hayatını kaybederken 160 kişi de yaralanmıştı.

HDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Kobani'de IŞİD'in ilerleyiÅŸinin ardından Türkiye'de protesto hareketleri baÅŸlaması emrini vermiÅŸ ve çıkan olaylarda 38 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

DAVUTOÄžLU AÇIKLADI: HDP'YE YAPILAN KOBANÄ° TEKLÄ°FLERÄ°

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu önceki gün Akiller Heyeti ile yaptığı 11 saatlik toplantıda HDP yönetiminin hükümetin yaptığı hiçbir teklifi kabul etmediÄŸini belirtti. Türkiye gazetesinden Yıldıray OÄŸur o toplantının detaylarını kaleme aldı.

Ä°ÅžTE HDP'YE YAPILAN TEKLÄ°FLER

Buna göre Kobani'ye TSK'nın girmesi teklifi bile HDP kanadına iletildi, ama teklif kabul görmedi. Ardından ÖSO'nun girmesi teklif edildi, o da kabul edilmedi. Sonra ise Türkiye üzerinden Kobani'ye geçiÅŸ, yardım ve koridor açılması bile masaya geldi. Ancak HDP buna da karşı çıktı. Ardından da çıkan olaylarda sokaklar ateÅŸe verildi, 38 kiÅŸi öldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.