Sosyal Medya

Dünya

Peşmerge henüz Türkiye'den geçmedi

Peşmergenin henüz Türkiye'den geçmediğini açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin PYD'ye kapsamlı bir yardım yapılmasına karşı olduğunu, yapılacaksa ÖSO'ya yapılması gerektiğini ifade etti



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, PeÅŸmerge'nin Kobani'ye geçiÅŸi konusunda henüz bir uygulama bulunmadığını, geçiÅŸlerin baÅŸlamadığını söyledi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin PYD'ye kapsamlı bir yardım yapılmasına karşı olduÄŸunu, yapılacaksa ÖSO'ya yapılması gerektiÄŸini ifade etti.

ÇavuÅŸoÄŸlu'nun açıklamalarından satırbaÅŸları ÅŸöyle: 

- ABD, PYD'ye yapılan yardımını, tekrarlanmayacağı ve sınırlı olacağı konusunda söz verdi. Herkesin sözünü tutmasını bekliyoruz.
 
- PeÅŸmergenin güzergahı,sayısı belli deÄŸil. Havadan da karadan da olabilir. GörüÅŸmeler sürüyor.

- Türkiye'nin koridor açma sözü yok. 

- Kobani'nin medyada yer alması baskı oluşturdu.

PYD: PEÅžMERGE HENÜZ GELMEDÄ°

Öte yandan BBC'ye konuÅŸan PYD sorumlularından Ä°dris Nassan da henüz PeÅŸmerge güçlerinin kendilerine ulaÅŸmadığını söylemiÅŸti.

Nassan, peÅŸmergenin ne zaman ve nasıl geçeceÄŸine iliÅŸkin bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti ve “Bu sadece Türkiye’nin bir açıklaması. Bizi bilgilendirdikleri zaman biz de bunu paylaşırız” diye konuÅŸtu.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, dün yaptığı açıklamada, "PeÅŸmergenin Kobani’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz" demiÅŸti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.