Sosyal Medya

Güncel

İthal teröristler

IŞİD'in Kobani saldırılarını bahane ederek Türkiye sokaklarını yangın yerine çeviren terör yandaşlarının, eskisi gibi militan bulamayınca Suriye'den eylemci ithal ettiği belirlendi. İthal eylemciler, olaylarda yaralanıp devlet hastanelerine başvurunca tezgah ortaya çıktı



Kobani'deki IŞİD saldırılarını bahane ederek Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık odaklar IŞİD katliamından kaçarak Türkiye'ye gelen Kobanilileri eylemlerde ön safa sürdü. HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın çaÄŸrısıyla 6-7 Ekim günlerinde sokaklara inen ve terör estiren PKK yandaÅŸlarının çıkardıkları olaylarda 41 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

SAYILARI 300'DEN FAZLA

VahÅŸi linç olaylarının da yaÅŸandoğı eylemlerde çok sayıda kamu kurumu, araç ve yaÄŸma yaÅŸandı. Eylemlerin ardından kapsamlı soruÅŸturmalar baÅŸlatan güvenlik birimleri sadece Diyarbakır'da 70'in üzerinde Suriyelinin eylemlerde ön safa itildiÄŸini tespit etti. Bu sayı tüm DoÄŸu ve GüneydoÄŸu ÅŸehirleride 300'den fazla.

TÜRKÄ°YE'DE TEDAVÄ° OLDUMLAR

IŞİD'in Kobani saldırılarından kaçarak özellikle Diyarbakır ve Mardin'de kamu kurumları, polisler ve sivillere yönelik saldırılarda rol alan Kobanililerden bazıları polislerle girdiÄŸi çatışmalarda yaralanarak devlet hastanelerinde tedavi oldu. SoruÅŸturma raporlarına yansıyan bilgilere göre bu isimler Kobani'den Türkiye'ye kadın kılığında girdi. Sadece Diyarbakır'daki eylemlerde 70 Kobanili militan çeÅŸitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi oldular. Diyarbakır'da yaralanan Seyda Hemo (24), Narin ÅžeÄŸi (24), Abdullah Kobani (21) ve Arama Adem (28) bunlardan bir kaçı.

24 AÄ°LEYÄ° DÄ°RÄ° DÄ°RÄ° YAKACAKLARDI

Özellikle Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki eylemlerde Kobanili PKK militanlarının sayıca fazla olduÄŸu ortaya çıkarıldı. PKK tarafından en öne itilen Kobanililer, PKK muhalifi esnaf ve vatandaÅŸlara yönelik düzenlenen saldırılarda bulundu. Bu eylemlerde Ak Parti ilçe binası, Hüda Par ilçe teÅŸkilatı, Ä°mam-Hatip lisesi, bankalar ile onlarca iÅŸ yeri yakılarak yaÄŸmalandı. YaÄŸmalanan iÅŸ yerleri arasında av tüfeÄŸü ve mermi satan bir iÅŸ yeri bulunuyor.

SÄ°ZÄ°N AÄ°LELERÄ°NÄ°Z DAHA MI DEÄžERLÄ°

Kızıltepe'de 24 ailenin yaÅŸadığı 8 katlı bir bina da ateÅŸe verilmek istendi. Saldırıda bulunan vandallar, 'Sizin aileler Kobani'dekilerden daha mı deÄŸerli diye' bağırdı. VatandaÅŸların araya girmesiyle binanın yakılması önlendi. EÄŸer baÅŸarılı olsaydı, caniler büyük bir katliama imza atacaktı.

Yabancılar ön saftaydı

Emniyete ifade veren maÄŸdurlar, çok sayıda saldırganın yabancı olduÄŸunu söyledi. Güvenlik birimleri, çözüm süreciyle birlikte oluÅŸan 'bahar havası'nın bozulmak istendiÄŸini vurguladı. Örgütün bölgede eskisi kadar sokak militanı bulmakta zorluk çektiÄŸini kaydeden kaynaklar, 6-7 Ekim'deki olaylarda çok sayıda Suriyeli uyruklunun ön saflarda kullanıldığını aktardı.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.