Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta Şii camisine saldırı

Başkent Bağdat'ın kuzeyinde, cenaze töreni sırasında Şii camisine düzenlenen intihar saldırısında en az 21 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.



Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ta Åžiiler bir kez daha hedef oldu. Åžehrin kuzeyinde, cenaze töreni esnasında Åžii camisine düzenlenen saldırıda en az 21 kiÅŸi öldü, 30 kiÅŸi yaralandı. 

Görgü tanıkları olayı, "Ä°ntihar eylemcisi kalabalığın arasına karıştı ve kısa süre içerisinde üzerindeki bombaları infilak ettirdi" diye anlattı. 

BaÄŸdat bir süredir, çoÄŸunluÄŸu Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) tarafından üstlenilen çok sayıda saldırıya sahne oluyor. 

17 Ekim'de Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ın doÄŸu tarafında yer alan Baladiyat ve kuzeyinde bulunan Åžualyh bölgelerinde meydana gelen iki intihar saldırısında en az 19 kiÅŸi hayatını kaybetti, 69 kiÅŸi de yaralandı. 

Yine baÅŸkentte Åžiilerin yaÅŸadığı bölgede 16 Ekim PerÅŸembe günü bomba yüklü dört araç patlatılmıştı. Patlamalarda en az 36 kiÅŸi öldü, 98 kiÅŸi de yaralanmıştı.

Kaos ÅŸiddetlendi

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD örgütünün 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diÄŸer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da ÅŸiddetlenmiÅŸti.

IŞİD’in bölgeye düzenlediÄŸi saldırının ardından Irak ordusu askerleri bölgeden çekilmiÅŸti. ABD güçleri AÄŸustos ayında IŞİD'in Irak'taki mevzilerini hava saldırılarıyla vurmaya baÅŸlamıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.