Sosyal Medya

Coğrafyamız

Camiye molotoflu saldırı!

Subotitsa'da Muhacir Camisi'ne molotoflu saldırı düzenlendi.



Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen futbol maçının ardından bölgedeki gerilim devam ediyor.

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina eyaletinde ikinci büyük ÅŸehir olan ve 8 binin üzerinde Müslüman’ın yaÅŸadığı Subotisa'da 2008 yılında, ilk kez 250 yıl aradan sonra inÅŸa edilen ilk cami olan Muhacir Camisi'ne saldırı düzenlendi.

Sırp Ortodoks, Katolik ve Müslümanların bir arada yaÅŸadığı Subotitsa'nın tek camisine düzenlenen saldırı Sırbistan Ä°slam BirliÄŸi (Ä°ZS) tarafından kınandı.

“YANGINI MÜSLÜMAN OLMAYAN KOMÅžULARIMIZ SÖNDÜRDÜ”

Subotitsa Ä°slam BirliÄŸi Konseyi BaÅŸkanı Ä°bazer Uzeiri yaptığı açıklamada, caminin giriÅŸ kapısına molotofkokteylin atıldığını, olayın dün gecenin ilerleyen saatlerinde meydana geldiÄŸini söyledi.

Uzeiri, yangının Ortodoks ve Katolik komÅŸuların yardımıyla söndürüldüÄŸünü, yangında cami kapısında maddi hasar oluÅŸtuÄŸunu dile getirdi.

Subotitsa'da ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiÄŸini anlatan Uzeiri, ''Yangını Müslüman olmayan komÅŸularımız söndürdü. Åžu anda burada durum çok iyi deÄŸil. Böyle bir ÅŸey aklımızdan geçmezdi, ÅŸaÅŸkınız çünkü burası hoÅŸgörü örneÄŸi bir ÅŸehirdir'' diye konuÅŸtu.

Subotitsalı Müslümanların olaydan dolayı rahatsız olduÄŸunu anlatan Uzeiri, yetkili kurumlardan olaya karışanların bulunması ve cezalandırmasını beklediklerini söyledi.

Muhacir Camisi'nin imamı Selmo Drekoviç ise cami kapısında maddi hasarın oluÅŸtuÄŸunu, ancak olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Sırbistan'ın kuzeyinde bulunan Subotitsa'da 250 yıl aradan sonra 2008. yılında ilk minareli cami inÅŸa edilmiÅŸti. ''Muhacir Cami'' ismini taşıyan ve 16 metre uzunluÄŸunda minaresi olan cami Sırbistan'ın kuzeyinden geçen BudapeÅŸte - Sofya yolundaki tek camidir.
TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.