Sosyal Medya

Güncel

Yahudi yerleÅŸimciler Mescid-i Aksa'ya girdi

Yahudi yerleşimciler polis koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna girdi.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yaklaşık 40 kiÅŸilik bir grup Yahudi yerleÅŸimci, Ä°srail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna girdi. Polisin sabah saatlerinden itibaren külliye giriÅŸlerinde Müslümanlara zorluk çıkardığı, içeri girenlerin kimliÄŸini aldığı ve çıkana kadar kimlikleri alıkoyduÄŸu ifade edildi.

Müslümanların giriÅŸinde yapılan zorluklara karşın fanatik Yahudilerin polis eÅŸliÄŸinde külliye içerisinde gezmeleri avludaki Müslümanların tepkisine yol açtı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliÄŸini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduÄŸu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduÄŸu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi YerleÅŸimciler ve Ä°srailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eÄŸitim gören öÄŸrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaÅŸanıyor.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.