Sosyal Medya

Güncel

Enbar'da 45 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'ın Enbar ilinde IŞİD militanı 45 kişinin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.



Enbar Operasyonları Komutanı Korgeneral RaÅŸid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin batısındaki BaÄŸdadi beldesine saldıran IŞİD militanlarının, aÅŸiret destekli emniyet güçleri tarafından püskürtüldüÄŸü ve çıkan çatışmada 30 IŞİD militanının öldürüldüÄŸünü belirtti.

Irak ordusuna baÄŸlı "El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları" Komutanı TuÄŸgeneral Ziya Kazım da Ramadi'nin batısındaki Hadise ilçesinde uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik düzenlediÄŸi hava saldırısında, 15 IŞİD militanının ölü olarak ele geçirildiÄŸi, ağır silah taşıyan 4 aracın da imha edildiÄŸi bilgisini verdi.

Öte yandan Irak Meclis BaÅŸkanı Selim Cuburi de parlamentoda düzenlediÄŸi basın toplantısında, 4 yıldan fazla süredir meclisteki koltukları boÅŸ olan Ä°çiÅŸleri ve savunma bakanlıklarına yapılan atamaların, terörle mücadelede önemli bir adım olduÄŸunu belirtti.

Cuburi, ülkedeki sığınmacıların kış mevsiminin baÅŸlamasının ardından artan problemlerinin çözümü için de bir yol haritasının belirlendiÄŸini sözlerine ekledi.

Irak parlamentosunda dün 6 bakanlık için yapılan oylamanın ardından Ä°çiÅŸleri Bakanlığına Salim el-Gabban, Savunma Bakanlığına ise Halid el-Ubeydi getirilmiÅŸti.

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.