Sosyal Medya

Güncel

AK Parti boğulma alametleri gösteriyor

AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, "AK Parti, boğulma alametleri gösteriyor" dedi.



Kurucusu olduÄŸu ve uzun dönem AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcılığı yapmış olan Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin geldiÄŸi noktada ‘hayal kırıklığı’ yaÅŸadığını söyledi. 

Fırat, "AK Parti,
 
boÄŸulma alametleri gösteriyor" dedi. Yolsuzluk ve adam kayırmanın olmaması gerektiÄŸi vurgusu yapan Fırat, "Biz partimizin ak olduÄŸu kanısındaydık" diye konuÅŸtu.

PARTÄ°MÄ°ZÄ°N AK OLDUÄžU KANISINDAYDIK

Eski AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kurucuları arasında yer aldığı ancak cumhurbaÅŸkanı seçimlerinden önce parti üyeliÄŸinden çıktığı AK Parti’ye sitem dolu eleÅŸtirilerde bulundu. Fırat, yola ‘ak olmanın’ ideali ile çıktıklarını ancak gelinen noktada birçok ilkeden vazgeçilmiÅŸ olduÄŸunu gördüÄŸünü ifade etti. Fırat, "Bir kere isim çok önemliydi; AK Parti. Muhaliflerimiz bu ismi kullanmamak için hep AKP derdi. Biz de ‘Hayır bu AK Parti’ derdik. Çünkü biz partimizin ak olduÄŸu kanısındaydık. Öyle olmanın ideali ile yola çıkıldı. Yolsuzluk, kayırma olmaması gerekiyordu. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk. Åžimdi bunlardan, maalesef 3Y’den de vazgeçmiÅŸ gibi gözüküyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTÄ°’NÄ°N GELDİĞİ NOKTADA HAYAL KIRIKLIÄžI YAÅžIYORUM

Partinin bugün geldiÄŸi noktada bir hayal kırıklığı yaÅŸadığını kaydeden Fırat, "Hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü AK Parti hakikaten Türkiye’de 1950’de Demokrat Parti’nin baÅŸlamasından bugüne kadar çok önemli bir görev yüklenmiÅŸti. Rahmetli Özal, ekonomik-liberal yapıyı getirmiÅŸti Türkiye’ye. Ama ekonomik-liberal yapı siyasi-liberal yapıyla desteklenmediÄŸi için vahÅŸi bir kapitalizme dönüÅŸtü. AK Parti, Türkiye’yi siyasi liberalizmle yani demokrasi ve özgürlüklerle tanıştırma idealiyle yola çıkmıştı. Uzun bir süre de AB yolunda müktesebatının kazanılmasında oldukça önemli adımlar atmıştır. Ä°nkâr edilemeyecek, devrimsel deÄŸiÅŸimler meydana getirmiÅŸtir. Türkiye’de barış süreci ile akan kanı durdurmuÅŸtur. KeÅŸke bunu sonuçlandırabilseydi" dedi.

BOÄžULMA ALAMETLERÄ° GÖSTERÄ°YOR

Hiçbir partiye nasip olmayan halk desteÄŸinin karşılığı verilmiÅŸ olsaydı dünya siyaset tarihine AK Parti’nin isminin altın harflerle yazılmış olacağını kaydeden Fırat, "Türkiye’yi 2-3 bin dolardan 10 bin dolara getirdi ama 2010’dan itibaren orada sıkıştı kaldı. KeÅŸke bugün 15 bin doları aÅŸmış olsaydık milli gelirde. Ä°ÅŸsizlik oranları daha alt seviyelerde olabilseydi. Yani insanlar mutlu olabilseydi. ‘Bu benim ülkem’ deseydi. Bu imkânı vardı AK Parti'nin. Halkımız bu imkânı da verdi, bahÅŸetti" diyerek halkın AK Parti’ye duyduÄŸu büyük güvenin karşılığının verilemediÄŸinin altını çizdi.

Fırat, "Ben inanıyorum ki eÄŸer o süreci devam ettirebilseydik, Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın heykelleri bugün meydanları süslüyor olacaktı. AK Parti de dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılmış olacaktı. Yani yüzdük yüzdük tam böyle zor olan kısımları atlattık, tam ‘artık çıkıyoruz’ dediÄŸimiz yerde maalesef kramp girdi herhalde AK Parti'nin vücuduna. BoÄŸulma alametleri gösteriyor" diye konuÅŸtu. Gelinen noktada AK Parti’nin tarihe altınla yazılacak gibi durmadığını söyledi.

dengir-mir-mehmet-firat-ak-parti-için-ne-dedi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.