Sosyal Medya

YaÅŸam

Mursi'nin adı verildi!

Muş'un Korkut ilçesinde, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin adı yeni açılan bir camiye verildi.



Korkut'ta, yaklaşık 600 öÄŸrencinin eÄŸitim gördüÄŸü Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu'nun yan tarafına yaptırılan 'Kümbet Muhammed Mursi Cami' cuma namazı ile ibadete açıldı. Caminin açılış törenine; MuÅŸ Valisi Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çelik, Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, Ä°l Özel Ä°daresi Genel Sekreteri Åžeyhmus Yentür, Ä°l Müftüsü Recep Uzun, Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Cevdet Arslan, Ak Parti Ä°l BaÅŸkanı Halis Saltık, Ä°l Encümenleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli ile vatandaÅŸlar katıldı.

"CAMÄ°NÄ°N ADININ MURSÄ° OLMASI ÇOK ÖNEMLÄ°"

3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır ordusunun askeri darbesi ile görevinden alınan Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi adına yapılan caminin kurdelesini kesen Vali Büyükersoy, caminin adının Muhammed Mursi olmasının çok ayrı bir öneminin olduÄŸunu belirterek tüm darbelere karşı olduklarını söyledi. Vali Büyükersoy, "Caminin adı Muhammed Mursi olması ayrıca çok önemli. Biliyorsunuz Muhammed Mursi seçimle iÅŸbaşına gelen Mısır'ın ilk devlet cumhurbaÅŸkanıdır. Ama maalesef darbe ile indirdiler. Biz darbelerin hepsine karşıyız. Demokraside patron millettir. Ama demokrasinin olmadığı yerde patronun kim olduÄŸu belli deÄŸildir. Demokrasinin olmadığı yerde bazen Sisi, BaÅŸer Esad ya da ölen Kaddafi veya Saddam gibi adamlar patron olarak çıkıp gelirler. Demokrasiye sahip çıkalım, demokraside patron millet olduÄŸuna göre, patron olmaya devam edelim. Zamanı, zemini geldiÄŸinde de, sandıkta hür irademize de kimseyi müdahale ettirmeyelim. Çünkü hür iradeye müdahale edilen yerde de patron deÄŸil orada da baÅŸka ÅŸeyler, piyonlar ortaya çıkar." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kobani BahanesiyleYapılan Vandallıklara Değindi

Son dönemde yaÅŸanan olaylara da deÄŸinen Vali Büyükersoy, ''Özellikle son aylarda ilimizde ve bölgemizde yaÅŸanan okul yıkmalar, yakmalar, insan hayatına kastetmeler neyin nesidir? Kur'an kurslarına, müftülüklere saldırılar ve burada bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmalar bizim asla kabul edemeyeceÄŸimiz ÅŸeylerdir. Dünyanın hiçbir çaÄŸdaÅŸ ülkesinde kutsal deÄŸerlere saldırı tasvip edilemez. Bunu tasvip etmek mümkün deÄŸildir. Ä°slam’a olan saldırı hiç ÅŸüphesiz ki önce Müslüman olan halkımızın kalbinde, dimağında karşılığını bulmaktadır. O nedenle okulların yakılması, Kur'an kurslarına saldırı düzenlenmesi, Kur'an-ı Kerim'in ve diÄŸer din kitaplarının yakılmasının dile getirilmesinden ve lanetlenmesinden ve halkımızın buÄŸz etmesinden bile rahatsız olanlar var. DoÄŸrudur, saldıran onlar, saldıranlar buradaki cemaat deÄŸil. Okullarımıza saldıranları, yakıp yıkanları Kur'an kurslarına saldıranları lanetlemeye devam edeceÄŸiz.  Kalbimizden de onlara buÄŸz edeceÄŸiz.'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Büyükersoy, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: ''Hiçbirine karşı bir Müslüman sevgi duyamaz. Özellikle günümüzde, hepimizin bildiÄŸi terör örgütlerinin hepsini kastederek söylemekteyim. Ama aynı ÅŸekilde okullara saldıran, masum insanları öldüren, Kur'an kursuna saldıranları da telin etmekteyiz. Yine Suriye’de 200 bin kiÅŸiyi havadan uçakla, helikopterle atmakta olduÄŸu varil bombaları ile öldürenlere de karşıyız. Onun için deÄŸerli cemaat, ‘bunlardan bir tanesi benim için tehdittir, tehlikedir, diÄŸerlerine sıcak bakıyorum’ ÅŸeklinde bir yaklaşım sergileyen birinin samimiyetine ÅŸüpheyle bakmak gerekir.''

MuÅŸ Ä°l Müftüsü Recep Uzun ise "Selahaddin Eyyubi, bu coÄŸrafyanın yiÄŸidi ve delikanlısı, onun ismi de her zaman Mısır'da yad ediliyor. Onun adına camiler ve okullar var. Mısırlı yiÄŸidin adı burada bayrak. Selahaddin Eyyubi'nin de ismi Mısır'da bayrak." dedi. Yapılan konuÅŸmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar camide cuma namazı kıldı. Vali Büyükersoy ve tüm katılımcılar Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öÄŸle yemeÄŸine katılmak üzere ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.