Sosyal Medya

Siyaset

Erdoğan'dan Öcalan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öcalan'ın şartlarında iyileştirme talebiyle ilgili açıklama yaptı.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, çözüm sürecinde gelinen aÅŸama ve terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a yönelik "müzakereci" olması yönündeki talepler ile ÅŸartlarında bir deÄŸiÅŸiklik olup olmadığı sorusuna da ÅŸöyle yanıt verdi:

'ÖZEL VÄ°LLA TAHSÄ°L EDÄ°LECEK HAL YOK'

"AğırlaÅŸtırılmış müebbet hapse mahkum olmuÅŸ olan bir insan var. Bu insani ÅŸartların iyileÅŸtirilmesine yönelik yapılması gereken her ÅŸeyi bu devlet yapmıştır. Bundan daha ilerisi zaten olamaz. Herhalde kalkıp özel villa tahsis edilecek hal yok. Åžu anda orada 2 odası var, 2 odasının dışında televizyonu… Bunların hiçbirisi yoktu, bizim iktidarımız döneminde bunları verdik. Bunun dışında oradaki 5 tane diÄŸer mahkumla görüÅŸebilme imkanı var, bunun dışında daha ne olacak.

'BUNLAR ÇOK BÜYÜK TEHLÄ°KE'

BaÅŸmüzakereci, vesaire gibi böyle bir ÅŸey… Bunlar çok büyük tehlike, çok büyük yanlış. Ä°stihbarat müsteÅŸarımız gidiyor, zaten kendisiyle görüÅŸülmesi gereken konuları görüÅŸüyorlar. Ama son zamanlarda bir ÅŸeyler deÄŸiÅŸti. Åžu anda bakıyorsunuz Ä°mralı farklı bir havada, daÄŸ farklı bir havada, Parlamento'daki temsilcileri farklı bir havada, böyle bir ayrışmanın, bölüÅŸmenin olduÄŸu yerde ülkemi karıştıranların hali de ortada. Yarın akil insanlarla BaÅŸbakanımız toplantısı olacak, hafta içinde kendileriyle konuÅŸur, görüÅŸürüz. Benim CumhurbaÅŸkanı olarak kanaatim kesinlikle bugüne kadar olan 11 yıllık tecrübemle budur. Böyle bir geniÅŸletilmesi ÅŸusu, busu… Ne kadar geniÅŸletilecekse zaten geniÅŸletilmiÅŸ, imkan her ÅŸey verilmiÅŸ. SaÄŸlık noktasında tedavi falan her ÅŸey aksatılmadan yapılıyor."

ErdoÄŸan, bir gazetecinin Öcalan'ın baÅŸka bir cezaevine naklinin söz konusu olup olmadığı sorusuna da "Onun sıkıntıları baÅŸkadır. Orası cezaevi deÄŸil dikkat ederseniz" dedi.

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.