Sosyal Medya

Siyaset

Feyzioğlu ve Kocasakal başarısız

İnternette yapılan bir ankete katılan avukatlar, en çok mesleklerinin itibarının azalmasından şikayetçi olduklarını belirtti.



Avukatların büyük bir çoÄŸunluÄŸu, Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu ve Ä°stanbul Barosu BaÅŸkanı Ümit Kocasakal’ı baÅŸarısız buluyor.
 
Türkiye genelinde baro seçimlerinin baÅŸlaması sebebiyle, www.barosecimi.com adresinde avukatlara yönelik düzenlenen anket sonuçlandı. 1-16 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanan ankete çoÄŸunluÄŸu Ä°stanbul’dan olmak üzere 917 kiÅŸi katıldı. IP kontrolü ile gerçekleÅŸtirilen ankette, avukatların talepleri, baro seçimleri ve meslekle ilgili genel sorular yöneltildi.
 
Ankette, avukatların en çok ÅŸikayetçi oldukları konu avukatlık mesleÄŸinin itibarının azalması. “Avukatlık mesleÄŸinin itibarı hakkında ne düÅŸünüyorsunuz?” ÅŸeklinde yöneltilen soruya avukatların yüzde 95’i “Ä°tibarı maalesef aşındırılmış” ÅŸeklinde cevap verdi. “Türkiye’de avukatlık mesleÄŸinin en önemli ilk sorunu sizce nedir?” sorusuna verilen cevaplarda da “Avukatlık mesleÄŸinin azalan itibarı” cümlesi sıklıkla yer aldı.
 
“FEYZÄ°OÄžLU VE KOCASAKAL BAÅžARISIZ”
 
Ankette Ä°stanbul Barosu ve Türkiye Barolar BirliÄŸine yönelik sorularda yer aldı. Bu sorulardan elde edilen bazı veriler ÅŸöyle;
 
Barolar ve Türkiye Barolar BirliÄŸinin avukatlık ve yargı sorunlarına yeteri kadar duyarlı olduÄŸunu söyleyenlerin oranı sadece yüzde 15.
 
Barolar ve Türkiye Barolar BirliÄŸinin ÅŸeffaf olduÄŸunu düÅŸünen avukatların oranı ise yüzde 20.
 
Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu ve Ä°stanbul Barosu BaÅŸkanı Ümit Kocasakal’ı baÅŸarısız bulanların oranı yüzde 60’a yaklaşıyor.
 
 
“SOSYAL BARO ÅžART”
 
Ankette yer alan “Baroların, Topluma ve Avukatlara Yönelik Sosyal Hizmetler Sunacak Åžekilde ‘Sosyal Baro’ Olarak Açılım Göstermesi Nasıl Olur?” sorusuna ise avukatların yüzde 77’si “Sosyal Baro iyi bir fikir, destekliyorum” ÅŸeklinde cevap verdi.
 
ANKET KÜNYESÄ°
 
Türkiye genelinde baro seçimlerinin baÅŸlaması sebebiyle, avukatların eÄŸilimlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Anket www.barosecimi.com adresinde 1-16 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanmıştır. Anketi, site koordinatörü Mehmet Torun yönetmiÅŸtir. Anket, cep mesajı, toplu mail ve sosyal medya üzerinden avukatlara ve Ä°stanbul Barosu üyesi avukatlara özellikle duyurulmuÅŸtur. Ankete, çoÄŸunluÄŸu Ä°stanbul olmak üzere toplam 917 kiÅŸi katılmıştır. Anket IP kontrolü ile gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.
 
KATILIMCI: 917 kiÅŸi
 
TARÄ°H: 1- 16 Ekim 2014
 
Ä°LLER: Ä°stanbul: yüzde 94, DiÄŸer iller: yüzde 6
 
CÄ°NSÄ°YET: Erkek: 75, Kadın yüzde 25
 
MESLEK: Avukat: 95, Hukuk ÖÄŸrencisi: yüzde 1, Savcı: yüzde 1, DiÄŸer: yüzde 3.
 
YAÅž: 18-30 arası yüzde 37; 31-40 arası: yüzde 32; 41-60 arası: yüzde 32; 61 üstü yüzde 8.
 
Kaynak: Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.