Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail'den Kerry'ye tepki

İsrail Enformasyon Bakanı Ardenne: ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ortadoğu'da olup bitenleri idrak etmeden şu sözleriyle yeni rekorlar kırıyor.



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin "Ä°srail ile Filistin arasında barışın saÄŸlanamaması, örgütlere militan kazandırıyor ve sokaklarda kargaÅŸaya yol açıyor " ÅŸeklindeki ifadeleri, Ä°srail'de tepkiyle karşılandı.

Ä°srail radyosunun haberine göre, Ekonomi Bakanı Naftali Bennet, ABD DışiÅŸleri Bakanı'nın sözlerine "Kerry'nin açıklamaları, uluslararası teröre cesaret veriyor" diyerek tepki gösterdi.

Enformasyon Bakanı Gilad Ardenne'nin de "ABD BaÅŸkanı Barak Obama bile bölgedeki sorunlar ile Ä°srail'in ilgisi olamadığını belirtmiÅŸti. Kerry ise OrtadoÄŸu'da olup bitenleri idrak etmeden bu sözleriyle yeni rekorlar kırıyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nda dün verilen Kurban Bayramı resepsiyonunda Kerry'nin, "Ä°srail ile Filistin arasında barışın saÄŸlanamaması, örgütlere militan kazandırıyor ve sokaklarda kargaÅŸaya yol açıyor" demiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.