Sosyal Medya

Dünya

ABD'li komutandan Kobani itirafı!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin'den Kobani itirafı geldi!



ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin, IŞİD’e karşı stratejilerinin iÅŸler halde olduÄŸunu, ancak örgütü geriletmek ve yok etmek için “stratejik sabır” gerektiÄŸini söyledi. Austin, IŞİD kuÅŸatmasındaki Kobani’yle ilgili ise “Kobani’nin düÅŸmesi mümkün” dedi.

Austin, ABD Savunma Bakanlığı’nda(Pentagon) düzenlendiÄŸi basın toplantısında, IŞİD’e yönelik operasyonlarda odak noktalarının Irak olmayı sürdürdüÄŸünü ve hava saldırılarının etkisini gösterdiÄŸini vurguladı.

Austin, “Åžu anda Suriye’de yaptıklarımız esasen Irak’taki ÅŸartları ÅŸekillendirmek için. Iraklılar kendi ülkelerindeki ve sınırlarındaki durumu daha iyi kontrol altına aldıklarında, bu, sorunların yerel olarak sınırlandırılmasına yardım edecektir” diye konuÅŸtu.
 
AÄŸustos’un baÅŸlarından itibaren devam eden hava saldırılarının IŞİD’in üzerinde etkisinin görüldüÄŸüne iÅŸaret eden Austin, bu saldırıların ABD’nin bölgedeki tüm çalışmalarının sadece bir parçası olduÄŸunu kaydetti. Saldırıların terör örgütünün spesifik kapasitelerini hedef aldığına deÄŸinen Austin, sivil ölümlere iliÅŸkin bir soru üzerine ÅŸunları kaydetti:
“Çok sayıda masum sivili mi öldürdük, özellikle Sünniler’in bulunduÄŸu alanlarda? Bu noktada ÅŸu anda çok farklı bir yerde olacağımızı söylemenin doÄŸru olacağını düÅŸünüyorum. Çünkü bunu doÄŸru bir ÅŸekilde yaptık, bölgedeki Sünni Arap ortaklarımızın desteÄŸini aldık ve birlikte ilerleme saÄŸlıyoruz.”
 
Austin, hava saldırılarında IŞİD’in haberleÅŸme cihazları, komuta merkezleri, taşıtlar, tanklar, ağır silahlar ve silahlı araç taşıyıcılarının yanı sıra örgüte gelir kaynağı saÄŸlayan kontrollerindeki petrol rafinelerinin de hedef alındığını bildirdi.
 Hava saldırılarının örgütün gücünü geriletmeye devam edeceÄŸini vurgulayan Austin, “Odak noktamızı ve yaklaşımımızdaki disiplini korumalıyız. En önemlisi, ileriye dönük stratejik sabrımızı sürdürmek zorundayız. IŞİD’i yok etme kampanyası zaman alacak ve bu yolda, özellikle kampanyanın baÅŸlarında bazen aksaklıklar olacaktır” diye konuÅŸtu.
Austin, Türkiye-Suriye sınırında tampon bölgeye yönelik bir soru üzerine, ÅŸu anda bunu düÅŸünmediklerini belirterek, asıl görevleri olan Irak’ın güvenliÄŸini saÄŸlamaya odaklanmayı sürdüreceklerini ifade etti.
 
Austin, son günlerde IŞİD ile Kürt güçleri arasında çatışmaların yaÅŸandığı Kobani’yle ilgili ise “Kobani’nin düÅŸmesi mümkün” dedi.
 
KOBANÄ° SAVAÅžI 1 AYI GERÄ°DE BIRAKTI

Rojava’nın Kobani kentinde Kürt savaÅŸçılarıyla IŞİD örgütü arasındaki savaÅŸ 32’nci gününe girdi. IŞİD, kent merkezinden çekildi.

Rûdaw muhabiri Ömer Kalo, Kobani’de bugün öÄŸleden sonra da hava saldırısı yapıldığını bildirdi. Çatışmalar ise, 3 cephede de yer yer devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.