Sosyal Medya

YaÅŸam

Peçeli olduğu için yemin ettirmediler

Kanada'da, ''peçeli olduğu için'' vatandaşlık yemini ettirilmeyen Pakistan asıllı göçmen bir kadın, Kanada devletini mahkemeye verdi.



Uygulama ile Kanada Anayasası'nın ve Ä°nsan Hakları Bildirgesi'nin maddelerinden biri olan din ve inanç hürriyetinin ihlal edildiÄŸini öne süren Zunera Ä°shaq'ın avukatları, yasağın uygulamayı baÅŸlatan bakanın ÅŸahsi ideolojisini yansıttığını söylediler. Peçenin, isteyen Müslüman kadınlarca kullanılan dini bir gereklilik olduÄŸunu savunan avukatlar, uygulamayı baÅŸlatan eski VatandaÅŸlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney'nin diktatörce davrandığını ileri sürdüler.

- Bakan kendini Twitter'den savundu

Öte yandan yasak nedeniyle eleÅŸtirilere hedef olan ve uygulamayı baÅŸlatan Kenney, kendisine yöneltilen eleÅŸtirileri Twitter hesabından cevapladı. Twitter'daki 37 bin takipçisine, yasağı koymakla doÄŸru yapıp yapmadığını soran Kenney'ye, leyhte ve aleyhte binlerce cevap geldi.

Halen Kanada Ä°stihdam Bakanı olan Jason Kenney, VatandaÅŸlık ve Göçmenlik Bakanı olduÄŸu 2011 yılında baÅŸlattığı bir uygulama ile, Müslüman kadınların vatandaÅŸlık yemin töreni sırasında peçe takmalarına yasak getirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.