Sosyal Medya

Güncel

10 yıl hapsi isteniyor

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius için 10 yıl hapis cezası istendi.



Pretoria North Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde görülen Pistorius davasının son duruÅŸmasında Savcı Gerrie Nel, 'ciddi bir dava olduÄŸu' gerekçesiyle sanık atlete asgari 10 yıl ceza verilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Pistorius'un avukatı Barry Roux, atletin her ÅŸeyini kaybettiÄŸini, psikolojik olarak yıkıldığını ve hapis yatmaması gerektiÄŸini savundu. Savcı Nel ise atletin sorumsuzca tutumlarının karşılığını alması gerektiÄŸini, aksi takdirde hukuksuzluk olacağını belirterek en az 10 yıl ceza alması yönünde görüÅŸ bildirdi.

Pistorius, geçen ay 'dikkatsizlik sonucu meydana gelen adam öldürmekten' suçlu bulunmuÅŸtu. Güney Afrika'da 'kusurlu cinayet' olarak da nitelenen bu suç, 'ÅŸüphelinin öldürme niyeti taşımadığı, cinayetin kazaen iÅŸlendiÄŸi' anlamına geliyor.

Cinayetle suçlanan 27 yaşındaki atlet, 14 Åžubat 2013'te 'evine zorla giren birileri olduÄŸunu düÅŸünerek tuvaletinin kapısından ateÅŸ ettiÄŸini ve o sırada kız arkadaşının orada olduÄŸunu fark edemediÄŸini' ileri sürmüÅŸtü.

Pistorious'un cezası 21 Ekim Salı kesinleşecek.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.