Sosyal Medya

Güncel

Hindistan, nükleer başlık taşıyan füze denedi

Hindistan kendi ürettiği ve nükleer başlık taşıyabilme kapasitesi olan füzenin denemesini bu sefer başarıyla gerçekleştirdi



Hindistan kendi ürettiÄŸi seyir füzesini baÅŸarılı bir ÅŸekilde denedi. füze nükleer savaÅŸ baÅŸlığı taşıma kapasitesine sahip.

Press Trust of India Ajansı’nda yer alan habere göre, Hindistan’ın kendi üretimi olan ve nükleer savaÅŸ baÅŸlığı taşıyabilen karadan-karaya sınıfı Nirbhay tipi orta menzilli seyir füzesinin Hindistan Savunma Bakanlığı AraÅŸtırma-GeliÅŸtirme Dairesi tarafından bugün baÅŸarı ile denendiÄŸi belirtildi. Füzenin subsonik (sesten hızlı) olduÄŸu belirtildi. 

Ülkenin doÄŸusunda bulunan Orissa eyaletindeki Chandipur Poligonu’ndan fırlatılan füze, ortalama 1000 km uzaklıktaki hedefi baÅŸarıyla imha etti.

Hindistan Ordusu bünyesinde görev yapan hava, kara ve deniz birliklerinde kullanılmak üzere 2007 yılında geliÅŸtirilmeye baÅŸlanan Nirbhay tipi orta menzilli subsonik seyir füzesi pek çok farklı savaÅŸ baÅŸlığının yanı sıra, nükleer baÅŸlık da taşıyabiliyor.

Nirbhay’ın 2013’ün Mart ayında gerçekleÅŸtirilen ilk uçuÅŸu, füzenin rotadan sapması sebebiyle yarıda kesilmiÅŸti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.