Sosyal Medya

Dünya

Merkel ve Putin, Ukrayna krizini görüştüler

Alman Başbakan Merkel ile Rusya Devlet Başkanı Putin, dün gece Milano'da buluşarak Ukrayna krizini görüştüler.



Avrupa-Asya zirvesi ASEM'in yapıldığı Ä°talya'nın Milano ÅŸehrinde Alman Federal BaÅŸbakan Angela Merkel ile Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, ÅŸehir merkezindeki bir otelde ikibuçuk saatlik bir görüÅŸme yaptılar. Putin görüÅŸmenin yapıldığı otelden saat 1.30 civarında ayrıldı. Ä°ki lider bugün AB temsilcileri, Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko ve Almanya ile Rusya'nın katılacağı toplantıya hazırlık yapmak için biraraya geldi. GörüÅŸmede önemli bir sonuç alınmadı.

Moskova'dan görüÅŸme ile ilgili yapılan açıklamada, taraflar arasında Ukrayna krizini deÄŸerlendirmek bakımından varolan farklı düÅŸüncelerin aynen devam ettiÄŸi bildirildi. Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'daki iç politika krizinin ve ÅŸu anda yaÅŸananların nedenleri konusundaki düÅŸünceler arasında büyük farklılıklar bulunduÄŸunu söyledi. Merkel ve Putin'in gece yaptıkları görüÅŸmede Ukrayna'nın doÄŸusundaki ateÅŸkesin kontrolü ve gaz sevkiyatı konularını da deÄŸerlendirdikleri bildirildi.

Ä°talya'nın kuzeyindeki ekonomi merkezi Milano'da haftasonu yapılacak ASEM Avrupa-Asya zirvesi öncesi Putin ve Merkel'in biraraya gelmesi, son ana kadar kesin olarak bilinmiyordu. GörüÅŸme kararı alındıktan sonra Putin, Milano'ya saatlerce gecikmeyle gelerek Merkel'i uzun süre bekletti. Merkel, Putin'den önce Ukrayna Devlet BaÅŸkanı PoroÅŸenko ile de bir görüÅŸme yaptı.

Putin, Merkel, PoroÅŸenko ve AB temsilcileriyle birlikte Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Fransa Devlet BaÅŸkanı Fançois Hollande ve Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi'nin katıldıkları Ukrayna zirvesi bugün saat 8'de baÅŸladı. Yaklaşık 50 devlet temsilcisinin katılacağı ASEM zirvesi ise daha sonra yapılacak.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.