Sosyal Medya

Güncel

Polislerin yeni uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığının, hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlardan mağdur olan vatandaşların işlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesini amaçlayan projesi uygulanmaya başlandı.



Ankara ve Ä°zmir'in de bulunduÄŸu 43 ÅŸehirde hayata geçen projenin ilk iki gününde 825 kiÅŸi, polis merkezi amirliklerine çaÄŸrılmadan evinde, iÅŸ yerinde veya olay yerinde hizmet aldı.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, bir genelge yayımlayarak, "yerinde hizmet projesi" ile maÄŸdur vatandaÅŸların iÅŸlemlerini, olay yerinde veya vatandaşın uygun bulacağı bir yerde yürütülmesi talimatını vermiÅŸti.

Bu kapsamda çarÅŸamba günü uygulamaya baÅŸlayan projeyle suç maÄŸduru vatandaÅŸların ifade vermek için polis merkezlerine gitmelerine gerek kalmadı. Uygulamayla kolluk kuvvetleri, polis merkezi amirliklerine getirilmesi zorunlu olmayan baÅŸta engelli ve yaÅŸlılar olmak üzere maÄŸdur, müÅŸteki, ifade sahibi ve tanık durumundaki vatandaÅŸların bulunduÄŸu iÅŸ yerlerinde, evlerinde veya olay yerinde görevlerini yerine getirmeye baÅŸladı.

Ankara, Antalya, Çanakkale, Ä°zmir, Denizli, Sakarya, Kayseri, Hatay, Konya, Burdur, Kocaeli, KahramanmaraÅŸ, NiÄŸde, Aydın, Afyon, Amasya, AÄŸrı, Bolu, Bilecik, Artvin, KırÅŸehir, Ardahan, Aksaray, Sakarya, Çorum, Adıyaman, Edirne, Erzurum, Giresun, Erzincan, Elazığ, GümüÅŸhane, Düzce, Bayburt, Bartın, Aksaray'ın da aralarında bulunduÄŸu 43 ilde hayata geçirilen projeyle hırsızlık, kasten yaralama, trafik kazası, basit yaralama, dolandırıcılık, mala zarar verme, kayıp ÅŸahıs, iÅŸ kazası, gıda zehirlenmesi gibi olaylardan maÄŸdur, ÅŸikayetçi veya tanık durumundaki 824 kiÅŸiye ifade alma, 1 kiÅŸiye de tebligat olmak üzere 825 vatandaÅŸa yerinde hizmet verildi.

Tebligat iÅŸlemleri

VatandaÅŸ memnuniyeti için güvenlik hizmetlerinin en kısa zamanda, en yakın yerden ve ilk kademeden sunulabilmesinin amaçlandığı projeyle özellikle hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlarda ÅŸikayetçi veya maÄŸdurların iÅŸlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesi amaçlanıyor. Bunun için projenin uygulamaya girdiÄŸi ÅŸehirlerde vatandaşın müracaat, olay yeri, görgü, tespit ve bilgi alma tutanakları polis merkez amirlikleri veya jandarma karakol komutanlıklarına çaÄŸrılmadan, olay yerinde düzenleniyor.

Trafik kazalarında maÄŸdur ve ÅŸikayetçilerle ilgili iÅŸlemler de kaza yerinde tamamlanmaya baÅŸladı. Ancak söz konusu kiÅŸilerin saÄŸlık durumları elvermemesi durumunda iÅŸlemler sevk edildikleri saÄŸlık kuruluÅŸlarında yerine getiriliyor.

Projeyle kolluk kuvvetlerince gerçekleÅŸtirilen adli ve idari nitelikteki tebligat iÅŸlemleri de ilgili kiÅŸilerin ev veya iÅŸ yerlerine giderek yapılıyor.

Ä°hbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaÅŸların bulunduÄŸu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine özen gösteriliyor.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.