Sosyal Medya

Coğrafyamız

Çatışmaların merkezi: Enbar

Irak'ın Enbar kentinde güvenlik güçleri ve terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmaların şiddetlendiği belirtildi. IŞİD'le çatılan güvenlik güçlerine aşiretlerin de destek verdiği belirtilirken, sabah başlayan çatışmaların devam ettiği ve militanların, kamu binalarına saldırdığı ifade ediliyor.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanlarının sabah saatlerinde kentin merkez ilçesi Ramadi'ye saldırı düzenlemesi üzerine çatışma çıktı. AÅŸiret destekli güvenlik güçleri ile terör örgütü IŞİD arasında sabah baÅŸlayan çatışmaların devam ettiÄŸi ve militanların, kamu binalarına havan saldırısı düzenlediÄŸi ifade edildi.

Saldırıların Enbar Operasyon Gücü ve 8. Tugay Karargahı, Terörle Mücadele Birimi binası ve Ramadi Adalet Sarayı'nda ağır hasara yol açtığı kaydedildi.

Öte yandan Enbar Ä°l Meclisi BaÅŸkanı Sabah Kerhut, Ramadi'de cuma gününden itibaren ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸini bildirmiÅŸti.

Otorite boÅŸluÄŸunun yaÅŸandığı Irak'ta, IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı grupların haziran ayında Musul baÅŸta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeÅŸitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

HABER7


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.