Sosyal Medya

Güncel

Çok sayıda ülke Atak için sıraya girdi

TSK'nın envanterine giren Atak Taarruz Helikopteri ve Milli Piyade Tüfeği (MPT 76), performanslarıyla birçok ülkenin de ilgisini çekiyor.



Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun geliÅŸtirdiÄŸi yerli Atak Taarruz Helikopteri ile Milli Piyade TüfeÄŸi Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girdi. AteÅŸ Serbest 2014 faaliyetinde performansları ile göz doldurak Atak Helkoptersi ile MPT 76 pek çok ülkenin ilgisini çekiyor.

KOMONDO BÄ°RLÄ°KLERÄ°NE DAÄžITILDI

Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeÄŸi MPT 76, TSK'nın envanterine girmesi ile ilk sevkiyatı gerçekleÅŸtirildi ve bazı komando birlikleri ile özel kuvvetlere deneme amaçlı dağıtıldı. Birliklerde yapılan binlerce atış sonrasında tüfeklerle ilgili geri bildirimler de alınmaya baÅŸlandı.

MPT 76 ÖZELLÄ°KLERÄ° Ä°LE GÖZ DOLDURUYOR

Kullanıcılarından geçer not alan tüfek, hem saÄŸ elini hem de sol elini kullananlara uygun olarak tasarlandı. Piyade tüfekleri arasında en hafif olma özelliÄŸine sahip MPT 76, aralarında kum, toz, çamurun da bulunduÄŸu 36 ayrı testten baÅŸarıyla geçti. Milli Piyade TüfeÄŸi'nin üretiminin ardından gelecek yıl tüm komando birliklerine dağıtılması planlanıyor. Piyade tüfeÄŸinin en moderni olma özelliÄŸini taşıyan MPT-76'ya dost ve müttefik ülkelerden de yakın ilgi gösteriliyor.

YERLÄ° HELÄ°KOPTERÄ° ALMAK Ä°STEYEN ÜLKELERLE GÖRÜÅžÜLÜYOR

Atak Taarruz Helikopteri, son olarak katıldığı AteÅŸ Serbest - 2014 faaliyetinde büyük baÅŸarı gösterdi ve komuta kademesinden büyük alkış topladı. Tümüyle milli imkanlarla üretilen da Atak Taaruz Helikopteri, top ve roketin yanı sıra akıllı füzeleri de atma kabiliyetine sahip ki Atak'ın iÅŸletim sistemi de Türk mühendislerince geliÅŸtirildi.

Atak Taarruz Helikopteri'ni almak isteyen bazı ülkelerle de görüÅŸmeler sürüyor. Klasmanında ayrı bir yeri olan Atak'ın üretimiyle ilgili proje 1996'da baÅŸlamıştı ve ilk uçuÅŸunu 2011'de gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin coÄŸrafi ve iklim koÅŸullarına göre tasarlanan, TUSAÅž ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keÅŸif helikopteri olan T-129 ATAK, Agusta A129 Mangusta helikopterinin gövdesinin çeÅŸitli aksamlarının deÄŸiÅŸtirilmesi ve özgün silah ve yazılım sistemlerinin entegre edilmesiyle meydana geldi.

T-129 17 EKÄ°M'DE BASINA TANITILACAK

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, T-129 ATAK helikopterlerine yönelik basın tanıtımının, 17 Ekim 2014 tarihinde Ankara Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığında gerçekleÅŸtirileceÄŸini bildirdi.

VÄ°DEO Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.