Sosyal Medya

Dünya

ABD, PYD ile ilk kez görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, PYD ile geçen hafta ilk kez doğrudan görüştüklerini açıkladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, Pentagon Sözcüsü John Kirby ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, ABD’nin Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile zaman zaman aracılar vasıtasıyla görüÅŸtüÄŸünü söyledi. Geçen hafta ise ilk kez doÄŸrudan bir görüÅŸme yapıldığını açıkladı. Psaki’ye göre, bölge dışında gerçekleÅŸen görüÅŸmeye DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan bir yetkili katıldı. PYD tarafından kimin olduÄŸu hakkında ise bilgi vermedi.

Psaki Ä°ncirlik üssüyle ilgili bir soru üzerine ise, Türkiye ile görüÅŸmelerin sadece askeri alanda olmadığını vurgulayarak, “Türkiye adımlar attı, 170 binden fazla mülteciyi kabul etti. Ä°nsani yardımlar saÄŸlıyor. Bunlar önemli. EÄŸitim ve ekipman programına ev sahipliÄŸini kabul ettiler. Dolayısıyla görüÅŸmeler devam ediyor. Hatırlatmak isterim ki Türkiye, koalisyon içi çok yararlı ve verimli olan birçok adımlar atıyor” dedi.

Psaki, baÅŸka bir soru üzerine de, eÄŸitim ve ekipman programını hatırlatarak, Suriyeli ılımlı muhaliflerin askeri kapasitelerini geliÅŸtirmeye ve artırmaya odaklandıklarını söyledi.

ABD ve koalisyon güçleri hem Irak'ta hem de Suriye'de ilerleyen Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) mevzilerine hava saldırıları düzenliyor. Türkiye sınırında olan IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani çevresinde de son günlerde hava saldırıları yoÄŸunlaÅŸmış durumda. 

PYD'nin silahlı gücü YPG ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar da sürüyor. PYD lideri Salih Müslim, ABD önderliÄŸindeki koalisyon güçlerinin Kobani çevresindeki IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarının çok etkili olduÄŸunu söylemiÅŸti.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.