Sosyal Medya

Dünya

Putin ve Poroşenko ateşkeste mutabık

Putin ile Poroşenko telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın doğusunda ateşkese uyulmasını ve oradaki askerlerin geri çekilmesi konusunda anlaştıkları bildirildi



Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdi. Ukrayna CumhurbaÅŸkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada 'doÄŸuda taraflar arasında saÄŸlanan ateÅŸkes kesinlikle uyulması ve askerlerin geri çekilmesi gerektiÄŸi' konusunda liderlerin mutabık kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, PoroÅŸenko ve Putin'in, 16-17 Ekim'de Milano'da düzenlenecek Asya-Avrupa Forumu Zirvesi çerçevesinde yapacakları görüÅŸmenin gündemi ve yöntemiyle ilgili fikir alışveriÅŸinde bulundukları belirtildi.

Yüz yüze yapılacak söz konusu görüÅŸmede Fransa CumhurbaÅŸkanı Fronçios Hollande ve Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in de yer almaları bekleniyor. Kremlin Sözcüsü Yuri Ushakov, Putin'in ikili görüÅŸmeler gerçekleÅŸtireceÄŸi dörtlü görüÅŸmenin de muhtemel olduÄŸunu belirtti.

ATEÅžKES KIRILGAN

Rusya’nın da desteÄŸiyle Ukrayna hükümeti ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında 5 Eylül'de ateÅŸkes ilan edilse de, ayrılıkçılar zaman zaman saldırılara devam ediyorlar. Donetsk havalimanı yakınlarında Ukraynalı askerleri taşıyan bir zırhlı araca 29 Eylül'de saldırı düzenlenmiÅŸ, araçtaki yedi asker ölmüÅŸtü. 1 Ekim'de de Donetsk kentinde 10 sivil ölmüÅŸtü.

Kiev yönetimi ve Batılı ülkeler, Ukrayna'da geçen nisan beri yaÅŸanan ayrılıkçı hareketten ve silahlı çatışmalardan Rusya'yı sorumlu tutuyor, Moskova'nın Ukrayna topraklarına milis gücü gönderdiÄŸini iddia ediyor.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.