Sosyal Medya

Güncel

Kobani'de IŞİD hedeflerine hava saldırısı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD hedeflerini bombaladı



ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçakları, Kobani'deki (Ayn el Arap) IŞİD hedeflerini bombaladı. 

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'nin doÄŸusunda yoÄŸunlaÅŸtı. ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, Suruç ilçesine baÄŸlı Büyük Kendirci Mahallesi karşısındaki IŞİD'in karargah ve zırhlı araçlarına yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgeden yükselen alev topu ve duman, Suruç ilçesinden de görüldü.

Bu arada bombalardan birinin Türkiye sınırına yakın bir mesafeye düÅŸtüÄŸü gözlendi.

Öte yandan kürt gruplar ile IŞİD'e karşı savaÅŸan Rakka Devrimcileri, Kobani'nin batısındaki Tel Åži'ir tepesi, Ä°za'a bölgesi ve birçok çevre köyünün denetimini ele geçirdi. Bu arada birçok IŞİD üyesinin çatışmalarda öldürüldüÄŸü belirtildi.

23 YENÄ° HAVA SALDIRISI

Öte yandan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenlediÄŸini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun dün ve bugün IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine saldırı, bombardıman ve savaÅŸ uçaklarıyla 18, Irak'taki hedeflere de 5 saldırı düzenlediÄŸi belirtildi. 

Suriye’de 18 hava saldırısının hepsi Kobani çevresine yapıldı. Bu saldırılarla IŞİD’in birçok savaÅŸ pozisyonunun yok edildiÄŸi ve IŞİD’e ait 16 binanın baÅŸarılı ÅŸekilde vurulduÄŸu kaydedildi.

Irak’ta da Hadisa Barajı yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD’e ait bir silahlı araç ve koruma barakasının, Beyci yakınlarındaki dört hava saldırısında da IŞİD’e ait bir bina, askeri araç ve makineli tüfek ile topçu silahının ortadan kaldırıldığı bildirildi.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.