Sosyal Medya

Güncel

Müslim: Koalisyonun saldırıları çok etkili oldu

PYD lideri Salih Müslim, koalisyon güçlerinin hava saldırılarının çok etkili olduğunu, kısa zamanda Kobani'nin kurtuluşunu dünyaya duyuracaklarını söyledi.



Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim, Duhok kentinde Suriyeli Kürt siyasilerle görüÅŸmelerini sürdürüyor.

Müslim, toplantı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine Irak'a geldiÄŸini söyledi. 

Kobani'deki (Aynul Arab) son durum hakkında bilgi veren Müslim, savaşın kendi lehlerine dönüÅŸtüÄŸüne dikkati çekerek, "Koalisyon güçlerinin, IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları çok etkili oldu. Kısa zamanda Kobani'nin kurtuluÅŸ müjdesini dünyaya duyurmayı ümit ediyoruz" dedi.

Müslim, bir soru üzerine IKBY'nin, Kobani'ye yönelik yardımlarının istenen düzeyde olmadığını, daha fazla destek beklediklerini kaydetti. 

Türkiye'nin komÅŸuluk görevlerini yerine getirmediÄŸini savunan Müslim, "Umuyoruz ki Türkiye, önümüzdeki süreçte koalisyon güçlerinin yanında etkin bir rol üstlenerek, IŞİD'e karşı olduÄŸunu ispatlar" diye konuÅŸtu. 

'Ankara pratikte bir şey yapmadı'

Ankara'daki temasları hakkında da bilgi veren Müslim, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile görüÅŸmediÄŸini, DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldiÄŸini aktardı. 

Salih Müslim, görüÅŸmenin içeriÄŸiyle ilgili ÅŸunları ile sürdü:

"Orada IŞİD'e yönelik operasyon yapacaklarını söylediler. IŞİD'in büyük bir tehdit ve tehlike olduÄŸunu belirttiler. Ancak pratikte bir ÅŸey yapmadılar."

PYD'nin, Suriye'de IŞİD'e karşı savaÅŸmak isteyen diÄŸer Kürt hareketlerine izin vermediÄŸi iddialarına iliÅŸkin ise Müslim, kimsenin yolunu kesmediklerini, kapıların açık olduÄŸunu, isteyen herkesin Suriye'de savaÅŸabileceÄŸini ifade etti.

Savaşın sadece Kobani'de olmadığına belirten Müslim, destek vermek isteyenlerin Serekani, Cez'a ve diÄŸer cephelere gidebileceÄŸini dile getirerek, "Kendini korumak isteyen, kimseden izin almaz. Ülkesini savunmak isteyenler, buyursun savaÅŸsın" diye konuÅŸtu.

ALJAZEER  HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.