Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan açıkladı: Rusya'dan istedik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirtti.



Siyaset Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi.

Burada yaptığı konuÅŸmasında Yıldız, Rusya'dan doÄŸalgaz konusunda indirim talebinde bulunduklarını bildirerek, ÅŸöyle devam etti: 

"Moskova'daki toplantı ve görüÅŸmelerimiz önemliydi. Orada biz bu talebi Rusya tarafına ilettik. indirimi istediÄŸimizi ve bunun, kontrat ve anlaÅŸmalarla bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduÄŸunu ve konuyla alakalı hazırlık yapmalarını kendilerinden istedik. Tabii ki doÄŸalgaz ve ham petrol fiyatlarının düÅŸmesi, tüketici ülkemiz için iyihaberdir ve enerji ile alakalı  düÅŸürecek bir kalemdir ama biz, birtakım düzenlemelere raÄŸmen BOTAÅž ve ilgili kurum ve kuruluÅŸların hala eksi yazdığını biliyoruz. Biz maliyetlerimizin daha altında sattığımız bir doÄŸalgazdan bahsediyoruz. Öncelikle kurumlarımızın zararının telafi edilmesi söz konusudur. Bunlar telafi edilmeden diÄŸer bir iÅŸleme gitmemiz ülkemize yapılan bir haksızlık olur. Ä°ndirim miktarlarını görmeden, piyasaya ne kadar, nasıl yansıyacaktır söylememiz doÄŸru olmaz. BildiÄŸim hala kurumlarımızın bu manada zarar ettiÄŸidir.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.