Sosyal Medya

Güncel

KCK'dan tehdit ve ÅŸantaj

KCK, Kobani'yi bahane ederek gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yeni bir açıklama yaptı. KCK, hükümetin gündeme getirdiği yasal düzenlemeleri gerekçe göstererek yeniden sokakları yakıp yıkmak için çağrıda bulundu.



PKK'nın sözde devletimsi yapısı KCK, Kobani'yi bahane ederek gerçekleÅŸtirilen eylemler ve ölümleri görmezden gelip yeni bir çaÄŸrı yaptı. KCK hükümetin protestolar sonrasında açıkladığı yasal düzenlemeleri bahane gösterdiÄŸi açıklamada eylemlere katılan ve sokakları yakıp yıkanların gözaltına alınmalarına karşı çıkılması gerektiÄŸi savunuldu.

Açıklamada, yeni çıkarılacak yasaya tüm toplumun karşı çıkması gerektiÄŸi savunuldu. HDP'nin çaÄŸrısı ile geliÅŸen olaylarda 34 kiÅŸi katledilmiÅŸti.

HDP'nin çaÄŸrısı 34 kiÅŸinin ölmesi ile sonuçlanmıştı

HDP, Kobani'deki IŞİD saldırısını protesto için vatandaÅŸlara sokaÄŸa çıkma çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısı sırasında "acil" koduyla bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada açıkça sokaklara dökülme çaÄŸrısı yapılmıştı. HDP'nin bu çaÄŸrısının ardından baÅŸta Ä°stanbul, Diyarbakır ve Van olmak üzere bir çok kentte sokaklara inen göstericiler eylem yaparak polisle çatıştı. Olaylar esnasında birçok yeri yakıp yıkan göstericiler 34 kiÅŸinin de ölmesine neden olmuÅŸtu.

YENÄ°ÅžAFAK


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.