Sosyal Medya

Ekonomi

Devletin ilk faizsiz bankası kuruluyor

BDDK, Ziraat Bankası’na faizsiz bankacılık yapmak için katılım bankası kurma izni verdi. Kurulacak katılım bankasının sermayesi 300 milyon dolar olacak.



Devlet faizsiz bankacılık yapmaya hazırlanıyor. BDDK, Ziraat Bankası'nın faizsiz bankacılık yapmak için katılım bankası kurma istediÄŸini onayladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Ziraat Bankası ile Ziraat Sigorta, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Yatırım Menkul DeÄŸerler ve Ziraat Teknoloji tarafından Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurmasına izin verdi.

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, hakim kurucu ortak Ziraat Bankası AÅž ile diÄŸer kurucu ortaklar Ziraat Sigorta AÅž, Ziraat Hayat ve Emeklilik AÅž, Ziraat Yatırım Menkul DeÄŸerler AÅž ve Ziraat Teknoloji AÅž tarafından Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurulmasına izin verildi.

Katılım Bankası nedir?

Katılım bankası faizsiz bankacılık olarak biliniyor. Katılım bankaları topladığı mevduatlara faiz vermek yerine kâr ve zararı tasarruf sahipleriyle paylaşıyor. TL, dolar ve euro vadeli hesaplarda toplanan fonlar, kurumsal finansman desteÄŸi, bireysel finansman desteÄŸi, finansal kiralama, kâr veya zarar ortaklığı yöntemleriyle deÄŸerlendiriliyor.

Katılım bankacılığında kredi vermek yerine ise mal temin ediliyor. Mal banka tarafından peÅŸin alınarak baÅŸvuru sahibine vadeli olarak veriliyor.  

Kaynak: Anadolu Ajansı ve Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.