Sosyal Medya

Güncel

Yeni esir takası yakında!

Filistin'de yayınlanan El-Quds gazetesi bugünkü sayısında verdiği haberde, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın son Gazze savaşında bazı Siyonist askerleri canlı olarak esir aldığını ve şu anda elinde bulundurduğunu iddia etti.



Hamas’a yakın kaynaklara dayanarak haberi veren gazete, kaynakların son savaÅŸta esir alınan bazı Siyonist askerlerin ÅŸu anda Hamas’ın elinde olduÄŸu bilgisini aktardıklarını belirtti.
 
Kaynaklar, Hamas hareketinin ÅŸu anda güçlü kartlara sahip olduÄŸunu, ateÅŸkes görüÅŸmelerinden ayrı olarak baÅŸlayacak görüÅŸmelerde bunu iÅŸgal rejiminin önüne koyacağını ifade etti.
 
Kaynaklar devamla, Hamas’ın El-Kassam Tugayları’nın son savaÅŸta esir aldığı esirlerle ilgili bilgiyi iÅŸgalciye ucuza vermeyeceÄŸine dikkat çekerek, iÅŸgal rejiminin verilecek bilgiler nedeniyle fazlasıyla ÅŸok olacağını belirtti.
 
Bilgiyi deÄŸerlendiren uzmanlar, El-Kassam Tugayları’nın Åžucaiye, Beyt Hanun ve baÅŸka noktalarda iÅŸgal askerleriyle girdikleri göÄŸüs göÄŸüse çarpışmaların ardından bazı askerleri esir aldığını, bazılarının da cesetlerini almayı baÅŸardığını, iÅŸgal rejiminin elindeki yanlış bilgiler nedeniyle inat ettiÄŸini, bu konuda yapılacak görüÅŸmelerin ise son derece karmaşık ve zor geçeceÄŸini ifade etti.
 
Daha fazla bilgi vermeyen kaynaklar, Hamas hareketinin elinde esirlerin bulunduÄŸuyla ilgili bilgi vermekle yetindiÄŸini, ateÅŸkes görüÅŸmelerinde bu konunun gündeme getirilmesine karşı çıktığını hatırlattı.
 
TEVHÄ°DHABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.