Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye'den dev projeye imza

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi'nin (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imzalandı.



TANAP Ana Hat Boruları Alım SözleÅŸmeleri için düzenlenen imza törenine BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

SÖZLEÅžME Ä°MZALANDI

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, törende yaptığı konuÅŸmasında projenin öneminden bahsetti. DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasının ardından sözleÅŸmeler imzalandı.

6 YERLÄ° ÜRETÄ°CÄ° YÜZDE 80'LÄ°K KISMINI ALDI

TANAP'ın yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı.

Borusan Mannesmann-Noksel-Erciyas Konsorsiyumu, Ümran-Emek Konsorsiyumu ve Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi'nin bulunduÄŸu 6 yerli üretici firma, toplam kapsamın yüzde 80'ini alırken; kalan kısım ise yabancı tedarikçi Baosteel Europe firmasına verildi.

400 BÄ°N TONLUK BÖLÜMÜNÜ TEK BAÅžINA KARÅžILAYACAK

TANAP'ta 1 milyon 200 bin tonluk iÅŸin yaklaşık üçte birine denk gelen 400 bin tonluk bölümünü tek başına Tosçelik karşılayacak.

Borusan-Mannesmann, Erciyas Boru ve Noksel Boru'nun oluÅŸturduÄŸu üçlü konsorsiyum yaklaşık 300 bin tonluk kısmını, Ümran Boru ve Emek Boru'nun oluÅŸturduÄŸu grup da 200 bin tonluk kısmını aldı.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.