Sosyal Medya

Suriye'de savaşa giden İsviçreli kocasını arıyor

22 yaşındaki Rebeca Meier 2 ay önce Berlin’e gideceğini söyleyerek evinden ayrılan, 4 gün sonra da kendisini arayarak “Ben Suriye’de cihada katıldım, merak etmeyin” diyen İsviçre vatandaşı eşini arıyor.



Suriye'de iç savaÅŸ dördüncü yılında devam ediyor. Ülkedeki savaÅŸçıların çoÄŸu Tunus, Libya, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkelerden geliyor ancak Avrupa ülkelerinden de çok sayıda gelen var. Suriye'ye gidenlerin bir kısmı ise ailesini geride bırakarak bu savaÅŸa katılıyor. 

Almanya Stuttgart doÄŸumlu 22 yaşındaki Rebeca Meier de geride bırakılanlardan biri. Rebeca Meier, 2 ay önce Berlin’e gideceÄŸini söyleyerek evinden ayrılan, 4 gün sonra da kendisini arayarak “Ben Suriye’de cihada katıldım merak etmeyin” diyen Ä°sviçre vatandaşı eÅŸini arıyor.

Hatay, Reyhanlı, Gaziantep, Åžanlıurfa ve Kilis gibi sınır il ve ilçelerinde kendisini eÅŸine götürecek birini arayan Rebeca, bir yıldır evli ve 6 aylık hamile.

Rebeca, “ÇocuÄŸumu babasız doÄŸurmak istemiyorum, eÅŸimin cihad etme ve ÅŸehit olma isteÄŸine saygı duyuyorum, ancak bebeÄŸimizin de babasız büyümesi ihtimali beni çok üzüyor" diyor.

“Manevi arayış içerisindeydim”

Babası Alman bir gazeteci olan Rebeca Meier, iyi ÅŸartlarda büyüdüÄŸünü ve 15 yaşında baÅŸlayan dine dair arayışından dolayı beÅŸ yılını Yehova Åžahitleri için Ä°ncil dağıtarak ve tebliÄŸde bulunarak geçirdiÄŸini söylüyor.

Rebecca, ardından bir yılını da Scientology isimli grupta gönüllü hizmet ederek geçirdiÄŸini ifade ediyor.

20 yaşında, bir müddet Mormon tarikatı ile de iliÅŸkisi olduÄŸunu söyleyen Rebeca Meier, “Sonrasında Adventist Hristiyanlık akımıyla da ilgilendim ve kısa süre sonra yeniden Evanjelist Hıristiyanlığa dönüÅŸ yaptım. Ä°ÅŸte o dönemde internet ortamında ‘Piyer Fogel’ isimli Müslüman vaizi dinlemeye baÅŸladım” diyor. 

“Ben Müslüman oldum”

Meier, Stutgart’ta Kur'an-ı Kerim dağıtan Müslüman bir grupla aynı dönemde tanıştığını ve kısa süre sonra da bütün hayatının deÄŸiÅŸtiÄŸini vurguladı.  

Meier, “Tanıştığım insanlar Selefi ekolündendi. 24 AÄŸustos 2013 yılında Müslüman oldum ve 15 Eylül’de Ä°sviçre vatandaşı olan eÅŸimle evlendim. Çünkü Ä°slam’ı samimi olarak benimseyen bir eÅŸ bulmak ve haramdan kaçınarak hayatımı sürdürmek istiyordum. GittiÄŸim mescitte bulunan kız arkadaÅŸlarım benim gibi düÅŸünen birisi olduÄŸunu ve onunla evlenebileceÄŸimi söylediÄŸinde çok sevinmiÅŸtim’ diyor.

 “Ailem tarafından dışlandım”

Dört çocuklu bir Alman ailenin kızı olan Rebeca Meier, yaÅŸadığı deÄŸiÅŸimin ailesi tarafından büyük bir tepki ile karşılandığını ve kısa süre sonra babası tarafından evlatlıktan reddedildiÄŸini söylüyor. Meier o dönemi ÅŸöyle anlatıyor:

“Çok deÄŸil birkaç ay önce her ÅŸeyin sonunun geldiÄŸini ve en iyi çözümün intihar olduÄŸunu düÅŸünüyordum. Bu süreçte ailem olan bitenin basit bir merak olduÄŸunu düÅŸünüyor ve benim kısa bir süre sonra vazgeçeceÄŸime inanıyordu. Ä°slam bana yeni bir hayat sunmuÅŸtu ve ben hiçbir ÅŸekilde bu fırsatı geri çevirmek niyetinde deÄŸildim. Her ÅŸeye yeniden ve çok farklı bir biçimde baÅŸlıyordum. Kendimi çok iyi hissediyordum ve eÅŸim de benim gibi yeni Müslüman olmuÅŸtu.”

“EÅŸim birlikte Suriye savaşına katılmayı teklif etti”

Meier, Ä°sviçreli eÅŸinin 4 ay önce kendisine Suriye’ye gidelim teklifinde bulunduÄŸunu ancak hamile olduÄŸunu anlayınca bundan vazgeçtiÄŸini söylüyor.

Fakat sonrasında aniden fikir deÄŸiÅŸtirerek ve haber vermeden böyle bir karar almasına çok ÅŸaşırdığının belirtiyor. Rebeca,“Bir gün neden birlikte Suriye’ye gidip savaÅŸmıyoruz dedi. Bu konuyu bir kaç kez daha konuÅŸtuk. Tam da o günlerde ben hamile olduÄŸumu öÄŸrendim ve eÅŸim bu durumu duyunca çok sevindi. Bu sebeple de Suriye’ye gitmekten vazgeçtiÄŸini, çocuÄŸumuzun doÄŸumu ve iyi bir biçimde yetiÅŸtirilmesinin de önemli olduÄŸunu söylemiÅŸti. Bu ani karar deÄŸiÅŸikliÄŸi beni çok etkiledi. EÅŸimi almadan ülkeme dönmek istemiyorum. Onun hangi grupta olduÄŸunu bilmiyorum. Ancak Müslümanların kanını döken ve Ä°slami olmayan bir tarzda savaÅŸan bir grubun içerisinde olmasından çok korkuyorum. Çünkü onun bu durumda yapacağı hatalar ve böylesi bir mücadele içerisinde ölme ve cehenneme gidecek olma ihtimali uykularımı kaçırıyor. Gerekirse Suriye’ye girip onu arayacağım ve birlikte ülkeme döneceÄŸim” diyor. 

EÅŸinden sadece bazı dönemlerde gönderdiÄŸi internet mesajları sayesinde haber aldığını söyleyen Alman Rebeca Meier’e göre,  ülkelerinde eÅŸi hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturma ise iÅŸleri daha da karmaşık hale getirdi.

Meier, dönmeleri halinde Ä°sviçre’de kendilerini daha ciddi sıkıntıların da beklediÄŸinin farkında olduÄŸunu söylüyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.