Sosyal Medya

Dünya

ABD'den IŞİD itirafı: Başarısız olduk

Koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik saldırıları devam ederken ABD Genelkurmak Başkanı'ndan şoke eden bir itiraf geldi.



ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele veren Amerikan savaÅŸ uçaklarının hava saldırılarının baÅŸarısız olduÄŸunu itiraf etti.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın, IŞİD'in önce güçsüzleÅŸtirilmesi, ardından da yok edilmesi için bel baÄŸladığı ABD ve koalisyon ülkelerinin hava saldırılarının, Irak ve Suriye'de terör estiren, Irak'ta baÅŸkent BaÄŸdat'a, Türkiye ile Suriye sınırındaki Kobani bölgesinde ilerleyiÅŸini sürdüren IŞİD'e karşı etkili olmadığı ortaya çıktı.

NASIL MANEVRA EDECEKLERÄ°NÄ° BÄ°LÄ°YORLAR

ABD'de yayın yapan ABC televizyon kanalında "This Week" (Bu Hafta) programında, Martha Raddatz'ın sorularını yanıtlayan ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, "Bombardıman baÅŸladığından bu yana IŞİD taktik deÄŸiÅŸtirmeyi sürdürmekte, hedeflerin belirlenmesini engellemekte'' dedi.

Raporlara göre, ''savaÅŸ uçaklarından yalnızca yüzde 10'u bomba atıyor" yorumundan sonra gelen "Hedefleri bulmak daha da zorlaÅŸtı mı" sorusuna verdiÄŸi yanıtta, "Bu tam olarak doÄŸru bir oran mı bilmiyorum. Ama bu rakam doÄŸru ise benim için sürpriz olmaz. Onları hedef olmak zor. Nasıl manevra edeceklerini, toplumu nasıl kullanacaklarını biliyorlar ama bir hedef bulduÄŸumuzda yok edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

NEDEN DURDURULAMIYOR?

ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Dempsey'in itirafları, IŞİD'in Irak ve Suriye'de neden durdurulamadığının açıklaması olarak algılandı.
 
Dempsey, Irak'ın batısındaki Sünni nüfus yoÄŸunluklu bölgeleri ele geçiren ve kuzeyde Kürt yönetimini tehdit eden IŞİD'in baÅŸkent BaÄŸdat'a çok yaklaÅŸtığını da söyledi. ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, IŞİD'in BaÄŸdat Havalimanı'nı hedeflendiÄŸini belirterek, "Havalimanının 20-25 kilometre yakınına kadar gelmiÅŸlerdi ve Irak birliklerini geçmeleri durumunda da havalimanına ulaÅŸacaklardı. O havalimanına ihtiyacımız var, bunun olmasına izin veremezdik" dedi.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.