Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, 10 bin kişiyle Bağdat'a yürüyor

IŞİD militanlarının, Bağdat Havalimanı'na yaklaştığı bildirildi.



Anbar vilayetinin baÅŸkenti Ramadi'yi iÅŸgal eden IŞİD militanlarının BaÄŸdat Havalimanı'na yaklaÅŸtığı bildirildi. Rûdaw muhabiri, BaÄŸdat'tan, IŞİD'in baÅŸkente doÄŸru ilerlediÄŸini ve Irak Ordusu'yla çatışma halinde olduÄŸunu aktardı.

BAÄžDAT'IN ANA CADDELERÄ° TRAFÄ°ÄžE KAPATILDI

Rüdaw muhabirinin haberine göre, BaÄŸdat'ın ana caddelerinin trafiÄŸe kapatıldığını ve çok sayıda güvenlik görevlisinin kentin dört bir yanına dağıtıldığını söyledi. Rûdaw'a konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Emid Seid Meien ise, BaÄŸdat'ta durumun sakin olduÄŸunu ve havalimanı yakınında herhangi bir çatışmanın meydana gelmediÄŸini ileri sürdü.

OlaÄŸanüstü güvenlik önlemleri konusunda ise Meien, bunun rutin önlemeler olduÄŸunu, IŞİD'le ilgisi bulunmadığını savundu. Meien, "BaÄŸdat'a yakın ilçeler güvenlik güçlerimizin sıkı kontrolü altında. Çatışma yok. IŞİD teröristleri BaÄŸdat'ın çok uzağında" dedi.

10 BÄ°N IŞİD'LÄ° BAÄžDAT'A YÜRÜYOR

ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, IŞİD'in BaÄŸdat Havalimanı'na çok yaklaÅŸtığını ve hava operasyonuyla uzaklaÅŸtırıldıklarını söylemiÅŸti. Iraklı bazı üst düzey yetkililer de, 10 bin IŞİD mensubunun BaÄŸdat'a 13 kilometre yakınında bulunduÄŸunu ve saldırıya hazırlandığını ifade etmiÅŸti.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.